בוצעו מחקרים רבים בשנים האחרונות שניסו למצוא האם השומן שיש בקוקוס מונע מחלות לב או גורם להן, כי דווקא באוכלוסיות שצורכות בעיקר שמן קוקוס נמצאה תמותה נמוכה ממחלות לב. הנושא עדיין במחקר והיום אמנם אין המלצה לאכול כל יום שמן קוקוס, אבל גם אין המלצה להימנע ממנו, אלא לשלב במידה נכונה.
קמח קוקוס - מכיל אותה כמות קלוריות כמו קמח חיטה רגיל אבל יש לו כמה יתרונות משמעותיים מאוד לדעתי. הוא מכיל 41% סיבים תזונתיים וזה המון בהשוואה למשל לשיבולת שועל מלאה שיש בה 12% או קמח חיטה מלא עם 17%. הסיבים התזונתיים חשובים לשובע לזמן ארוך מאוד, לספיגה איטית של פחמימות, ולפעילות מעיים תקינה ומניעת סרטן המעי הגס.
בקמח הקוקוס יש גם 21% חלבון – בדקתי את הרכב חומצות האמינו בחלבון זה ומסתבר שיש בו את כל חומצות האמינו החיוניות! ואפילו יש בחו"ל אבקות חלבון טבעוניות שמבוססות על חלבון קוקוס.
ולסיום אפשר ליהנות מהיתרונות של הקוקוס וטעמו גם בזמן דיאטה לא רק בעוגות ועוגיות אלא רק לשלב כפית קוקוס (פחות מ-10 קלוריות) ביוגורט, או בדייסת שיבולת השועל, אפשר להוסיף גם קינמון וסוכרלוז – פינוק מתוק אמיתי וטעם של עוגה חמה על הבוקר.