קוקוס: סוד בריאות טרופי? הנה כל מה שלא ידעתם עליו | ד"ר מאיה רוזמן

קוקוס הוא לא רק צמח, ניתן להפיק ממנו את שמן הקוקוס המפורסם, חלב קוקוס, שבבי קוקוס, מי קוקוס ואפילו לבבות דקל! אך האם באמת כל זה בריא לנו? ד"ר מאיה רוזמן מסבירה על הערכים התזונתיים שלו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
חלב קוקוס
חלב קוקוס | צילום: ingimage ASAP
3
גלריה
שמן קוקוס
שמן קוקוס | צילום: istockphoto

בוצעו מחקרים רבים בשנים האחרונות שניסו למצוא האם השומן שיש בקוקוס מונע מחלות לב או גורם להן, כי דווקא באוכלוסיות שצורכות בעיקר שמן קוקוס נמצאה תמותה נמוכה ממחלות לב. הנושא עדיין במחקר והיום אמנם אין המלצה לאכול כל יום שמן קוקוס, אבל גם אין המלצה להימנע ממנו, אלא לשלב במידה נכונה.

שמן קוקוס, אילוסטרציה
שמן קוקוס, אילוסטרציה | צילום: אינג אימג'

קמח קוקוס - מכיל אותה כמות קלוריות כמו קמח חיטה רגיל אבל יש לו כמה יתרונות משמעותיים מאוד לדעתי. הוא מכיל 41% סיבים תזונתיים וזה המון בהשוואה למשל לשיבולת שועל מלאה שיש בה 12% או קמח חיטה מלא עם 17%. הסיבים התזונתיים חשובים לשובע לזמן ארוך מאוד, לספיגה איטית של פחמימות, ולפעילות מעיים תקינה ומניעת סרטן המעי הגס.

בקמח הקוקוס יש גם 21% חלבון – בדקתי את הרכב חומצות האמינו בחלבון זה ומסתבר שיש בו את כל חומצות האמינו החיוניות! ואפילו יש בחו"ל אבקות חלבון טבעוניות שמבוססות על חלבון קוקוס.

ולסיום אפשר ליהנות מהיתרונות של הקוקוס וטעמו גם בזמן דיאטה לא רק בעוגות ועוגיות אלא רק לשלב כפית קוקוס (פחות מ-10 קלוריות) ביוגורט, או בדייסת שיבולת השועל, אפשר להוסיף גם קינמון וסוכרלוז – פינוק מתוק אמיתי וטעם של עוגה חמה על הבוקר.

תגיות:
בריאות
/
שמן קוקוס
/
קוקוס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף