המשפחות עברו שיעורי בישול בהנחיית שף מקומי, קיבלו ספר מתכונים והשתתפו בהרצאות שהעבירו תזונאים. מדי שלושה שבועות סיפקו החוקרים גם סל של מזונות מקומיים האופייניים לתזונה האטלנטית המסורתית, ובהם לפת, כרוב, פטריות, שזיפים, צדפות, גבינה דלת שומן ועגבניות.
במהלך הניסוי מדדו החוקרים את משקלם וקו המותניים של המשתתפים, נטלו דגימות דם כדי לעקוב אחר רמות השומן והסוכר, ועקבו אחר לחץ הדם שלהם. החוקרים מצאו שבהשוואה לקבוצת הביקורת, אלה שהקפידו על הדיאטה האטלנטית היו בסיכון נמוך ב־42% לסבול מהתסמונת המטבולית – מצב הכולל יתר לחץ דם, השמנה, סוכרת ורמות שומנים גבוהות בדם.
מדובר בהפחתה משמעותית מאוד בסיכון ללקות בהתקף לב ושבץ מוחי. לחוקרים עדיין לא ברור מהו האפקט המגן בתזונה האטלנטית שמפחית כה משמעותית את הסיכונים, והסבירו שיש צורך במחקרים נוספים שיאתרו אילו מהמזונות בתפריט מביאים לירידה הדרסטית בסיכון.
"הדיאטה האטלנטית והים תיכונית דומות מאוד מבחינת ההנחיות התזונתיות", מסבירה ד"ר סיגל פרישמן, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בבית החולים בילינסון. "ייתכן שהמתודולוגיה של המחקר שנתנה מעקב והנחיות צמודות, כולל סל מזונות בריאים, הם אלה שתרמו לתוצאות טובות יותר מהתזונה הים תיכונית. ככלל, תזונה מבוססת צמחים וחלבונים רזים, והפחתת מזונות מתועשים, עומדת בבסיס שני משטרי התזונה - ויש להם יתרונות משמעותיים בהפחתת הסיכון למחלות ותרומה משמעותית לבריאות האדם".