הכי מסוכנים הם המוצרים הקנויים כמו קבב או נקניקיות – ברובם יש שילוב של חומרים משמרים מסוכנים ועוד תוספים ובנוסף הם נחשפים לחום גבוה. חלקים שנחרכו או נשרפו בבשר הם הכי פחות בריאים.
כצמחונית אני בעד מנגל צמחוני עם שיפודי ירקות, אבל מה שצריך זה פשוט להפחית את הטמפרטורה שהבשר מגיע אליו: השריה מוקדמת של הבשר במרינדה מפחיתה את החום שהבשר מגיע אליו ואת כמות החומרים המזיקים שנוצרים.
עדיף לצלות על גחלים אפורים ולא על אש גלויה, רצוי להפוך את הבשר לעתים קרובות וגם לנפנף הרבה (שזה שורף קצת קלוריות - 160 לשעה). חלקים שנחרכו והפכו לשחורים – לא כדאי לאכול. כדאי לשלב בארוחה גם הרבה ירקות טריים כי אלה מכילים נוגדי חמצון שמנטרלים את החומרים המזיקים שנוצרים בבשר.