בעולם המהיר של היום, מזון נאכל לעתים קרובות בחיפזון, אך על פי ה"טיימס אוף אינדיה", לקחת את הזמן ולאכול לאט יכול לספק יתרונות בריאותיים רבים, כך פורסם ב"אל ערבייה".
אכילה איטית מאפשרת לגוף לפרק את המזון בצורה נכונה. לעיסה יסודית יותר מסייעת לעיכול על ידי ערבוב מזון עם רוק, המכיל אנזימים שמתחילים את תהליך העיכול. זה יכול להוביל לספיגה טובה יותר של חומרים מזינים ולהפחית את הסיכון לבעיות עיכול.
אכילה איטית נותנת למוח זמן לרשום תחושות של מלאות ושובע, מה שאומר שאדם נוטה פחות לאכול יותר מדי. מחקרים מראים שכאשר לאדם לוקח מספיק זמן לאכול, הוא עשוי לצרוך פחות קלוריות בסך הכל, מה שיכול לעזור בשליטה במשקל.
על ידי האטה בקצב האכילה, ייתכן שתיעשו מודעים יותר למה וכמה הוא אתם אוכלים. אכילה מודעת יכולה לעזור להעריך טעמים ומרקמים, להוביל לחוויית אכילה מהנה יותר ולחיבור טוב יותר עם האוכל.
אכילה איטית יכולה להיות גם תרגול מרגיע. על ידי התמקדות בארוחה ולא בריבוי משימות ולהלחצים היומיומיים, ניתן ליצור כמה דקות של רוגע שמפחית מתח ומקדם רגיעה במהלך ואחרי הארוחות.
כאשר אנחנו אוכלים מהר, ייתכן שנצרוך ונאכל יותר מזון ממה שהגוף צריך. האטה מסייעת להבין מתי באמת נהיים שבעים, ומפחיתה את הסבירות לתחושת אי נוחות לאחר אכילה ואף עשויה לסייע בהפחתה ברצון ל"נשנושים" מאוחר יותר.
אכילה איטית משפרת את חווית הארוחה הכוללת. על ידי הקדשת זמן ליהנות מכל ביס, ניתן ליהנות מהטעמים והריחות, מה שהופך את הארוחות למהנות ומשביעות יותר.
מחקרים מראים שאנשים שמתרגלים אכילה איטית נוטים להיות בעלי משקל בריא יותר. על ידי קידום עיכול טוב יותר, הפחתת צריכת קלוריות והגברת שביעות הרצון, אכילה איטית יותר יכולה לתרום למאמצי ניהול משקל ארוכי טווח.