רבים נמנעים מאכילת מנגו מחשש לעלייה במשקל ועלייה ברמות הסוכר בדם, אך מומחית התזונה המוכרת רוג'וטה דיוויקאר מציגה גישה שונה השוללת את האמונות הנפוצות הללו.
הערך התזונתי של מנגו
דרך פלטפורמת "אינסטגרם", רוג'וטה הציגה סקירה כללית של הערך התזונתי של מנגו, כשהסבירה שפרי מנגו בשל בגודל בינוני, במשקל של כ-200-250 גרם, מכיל 99 קלוריות, 25 גרם פחמימות, 23 גרם סוכר, 3 גרם סיבים תזונתיים, 1.4 גרם חלבון, 0.6 גרם שומן, 60 מ"ג ויטמין C, 112 מיקרוגרם ויטמין A, 71 מיקרוגרם חומצה פולית, וכן ויטמין E, ויטמין K, אשלגן ומגנזיום.
מועיל לחולי סוכרת
לפי הפרסום של רוג'וטה, אין ראיות המצביעות על כך שאכילת מנגו טרי גורמת לסוכרת או שהיא לא בריאה לאנשים השומרים על משקלם. היא הוסיפה שמנגו הוא מקור טוב לסיבים, נוגדי חמצון ופוליפנולים.
רוג'וטה ממליצה להשרות את המנגו למשך חצי שעה לפני האכילה, ומסבירה שמנגו עשיר בסיבים המעניקים תחושת שובע ומסייעים בהפחתת משקל. כמו כן, הפרי עשיר בנוגדי חמצון ובפוליפנולים, ובנוסף, יש לו אינדקס גליקמי נמוך, ויכול לסייע באיזון רמות הסוכר בדם כאשר נצרך במתינות.
יתרונות בריאותיים ייחודיים
על פי מחקר שפורסם בספרייה הלאומית האמריקאית לרפואה, שימוש במנגו בצורות שונות משיג מספר השפעות חיוביות, כגון שיפורים בויסות רמות הסוכר בדם וברמות השומנים בפלזמה.
בנוסף, מנגו מפחית את צריכת המזון, משפר את מצב הרוח, מגביר את הביצועים הגופניים במהלך אימון, משפר את תפקוד דופן כלי הדם ומפחית את התדירות של דלקות בדרכי הנשימה. המחקר מציין גם שתכולת הסיבים במנגו מסייעת בעיכול, בעוד שהפוליפנולים תומכים באיזון חיידקי המעיים.
מתי וכיצד לצרוך מנגו?
לדברי המומחית, ההמלצה היא לצרוך עד 100-150 גרם מנגו ביום, עדיף בשעות הבוקר או כחטיף בין הארוחות. "אם אתם סובלים מסוכרת, התייעצו עם הרופא המטפל שלכם לגבי כמות המנגו המומלצת עבורכם," מציינת דיוויקאר. חוקרים ישראלים מאוניברסיטת תל אביב בוחנים כעת את ההשפעות ארוכות הטווח של צריכת מנגו על מטופלים הסובלים מסוכרת מסוג 2, ותוצאות ראשוניות מראות סימנים מעודדים לגבי שילוב הפרי כחלק מתזונה מאוזנת.