על פי איגוד הלב האמריקאי, רמת סוכר גבוהה בדם עלולה להשפיע על הלב וכלי הדם, ולגרום לנזק עצבי, אי ספיקת כליות, נזק לעיניים, נזק לכף הרגל ומצבים בריאותיים אחרים.
לפי מחקר משנת 2019 שכותרתו "ההשפעה של כמויות שונות של קינמון על רמת הסוכר בדם אצל מבוגרים בריאים", נמצא כי תוסף קינמון (1 עד 6 גרם ביום) מפחית את רמות הסוכר בדם בצום ב-29 עד 18 אחוזים, ומשפר את רמת ההמוגלובין המסוכרר HbA1c בחולי סוכרת סוג 2.
כדי לשלוט ברמות הסוכר בדם באופן טבעי ממליץ ד"ר ריי לאכול סלט עשיר בסיבים ואחריו ארוחה דלת פחמימות. מחקר משנת 2023 הראה כי אכילת סלט ירקות לפני אורז הובילה לירידה משמעותית ברמות הסוכר בדם לאחר הארוחה, בהשוואה לאכילת אורז לפני הסלט.
המחקר קובע גם כי הסיבים והפוליפנולים המצויים בירקות מאטים את ספיגת הפחמימות, מה שמפחית את עליות הסוכר בדם לאחר הארוחות. לפיכך, המחקר מראה שתזונה שמתמקדת בירקות יכולה לעזור באופן משמעותי בשליטה על רמת הסוכר בדם.
פחמימות מורכבות במקום פשוטות: פחמימות פשוטות כוללות מזונות כמו לחם לבן, מאפים ומשקאות ממותקים. מזונות אלה מתפרקים במהירות לגלוקוז, מה שגורם לעליות וירידות מהירות ברמות הסוכר בדם.
כשאוכלים פחמימות מורכבות כמו דגנים מלאים, קטניות וירקות - הן מתעכלות לאט מכיוון שהן עשירות בסיבים. הגלוקוז משתחרר לאט, מספק אנרגיה יציבה, מונע עליות פתאומיות בסוכר ומשפר את הרגישות לאינסולין לאורך זמן.
ד"ר ריי ממליץ גם לשתות מיץ דלעת מריר שלוש פעמים בשבוע כדי לשלוט ברמות הסוכר בדם באופן טבעי. מחקר ניסיוני שפורסם בכתב העת "Traditional and Complementary Medicine" בשנת 2017, הראה כי מיץ דלעת מר הפחית באופן משמעותי את רמות הסוכר בדם בחולים עם סוכרת מסוג 2, עם השפעות ניכרות המופיעות 90 דקות לאחר הצריכה.
ד"ר ריי מדגיש את החשיבות של הליכה במשך 30 דקות לאחר כל ארוחה, מכיוון שהדבר מסייע במניעת עלייה פתאומית ברמת הסוכר בדם. מחקר משנת 2022 שכותרתו "ההשפעות של הליכה לאחר ארוחות על תגובת הגלוקוז" שפורסם בכתב העת "Nutrients" מצא שהליכה מהירה במשך 30 דקות מיד לאחר הארוחות עזרה להפחית משמעותית את הגלוקוז לאחר הארוחה אצל אנשים.
החלפת סוכר מזוקק (לבן) בחלופות טבעיות כמו סטיביה מונעת עלייה פתאומית בגלוקוז, מה שהופך אותו לאפשרות בטוחה יותר עבור אנשים עם סוכרת או טרום סוכרת.
אכילת ארוחות קטנות ותכופות במקום שלוש ארוחות גדולות ביום יכולה לעזור לשמור על רמות סוכר יציבות בדם לאורך כל היום.
כאשר אתם אוכלים ארוחה גדולה, במיוחד ארוחה עשירה בפחמימות, רמת הסוכר בדם יכולה לעלות במהירות ואז לרדת בחדות, מה שמוביל לעייפות או עצבנות.
אכילת ארוחות קטנות ומאוזנות יותר לאורך היום מונעת את התנודות הללו על ידי שחרור מתמיד של אנרגיה. זה גם מפחית את הלחץ על ייצור האינסולין, מה שמקל על הגוף לנהל את הגלוקוז.