למרות תכולת הסוכר הגבוהה של המנגו, הקבוצה שאכלה מנגו הראתה שיפור בשליטה על רמת הסוכר בדם, רגישות מוגברת לאינסולין וירידה בשומן הגוף, כולם גורמים מרכזיים המפחיתים את הסיכון לסוכרת מסוג 2.
לעומת זאת, קבוצת חטיפי הגרנולה לא חוותה יתרונות אלה. חוקרים מייחסים תוצאות אלו לעובדה שמנגו הוא מזון מלא עשיר בסיבים, ויטמינים, נוגדי חמצון וחומרים מזינים אחרים התומכים בבריאות מטבולית, בעוד שחטיפים מעובדים דלי סוכר עשויים להכיל תוספים וחסרים ערך תזונתי.
למרות המדגם הקטן והלא מגוון של המחקר והסתמכותו על תזונה מדווחת עצמית, מומחים מסכימים כי התמקדות באיכות התזונה הכוללת - עם העדפה לפירות שלמים, ירקות, דגנים מלאים, אגוזים ושומנים בריאים - היא אסטרטגיה טובה יותר למניעת סוכרת מאשר התמקדות במזונות ספציפיים. הימנעות מפחמימות מזוקקות וסוכרים מוספים, כמו אלה הנמצאים במשקאות קלים, חשובה מאוד גם היא.