מחקר קובע: הפרי המתוק והאהוב - יכול להפחית לכם את הסיכון לסוכרת

חדשות טובות לאוהבי מנגו: מחקר חדש הגיע למסקנה שאכילת פירות טרופיים עתירי סוכר כמו מנגו עשויה לסייע במניעת סוכרת מסוג 2 בצורה יעילה יותר מאשר אכילת חטיפים דלי סוכר כמו חטיפי גרנולה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מנגו
מנגו | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה

למרות תכולת הסוכר הגבוהה של המנגו, הקבוצה שאכלה מנגו הראתה שיפור בשליטה על רמת הסוכר בדם, רגישות מוגברת לאינסולין וירידה בשומן הגוף, כולם גורמים מרכזיים המפחיתים את הסיכון לסוכרת מסוג 2.

לעומת זאת, קבוצת חטיפי הגרנולה לא חוותה יתרונות אלה. חוקרים מייחסים תוצאות אלו לעובדה שמנגו הוא מזון מלא עשיר בסיבים, ויטמינים, נוגדי חמצון וחומרים מזינים אחרים התומכים בבריאות מטבולית, בעוד שחטיפים מעובדים דלי סוכר עשויים להכיל תוספים וחסרים ערך תזונתי.

מנגו
מנגו | צילום: אינג'אימג'

למרות המדגם הקטן והלא מגוון של המחקר והסתמכותו על תזונה מדווחת עצמית, מומחים מסכימים כי התמקדות באיכות התזונה הכוללת - עם העדפה לפירות שלמים, ירקות, דגנים מלאים, אגוזים ושומנים בריאים - היא אסטרטגיה טובה יותר למניעת סוכרת מאשר התמקדות במזונות ספציפיים. הימנעות מפחמימות מזוקקות וסוכרים מוספים, כמו אלה הנמצאים במשקאות קלים, חשובה מאוד גם היא.

תגיות:
תזונה
/
סוכרת
/
אינסולין
/
מנגו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף