על פי ה"טיימס אוף אינדיה", שינויים תזונתיים מתונים יכולים להשפיע באופן משמעותי על הגנה על העורקים ואף להפוך את הנזק בשלבים המוקדמים שלהם. 5 מזונות שיכולים לסייע בכך הם:
שיבולת שועל
שיבולת שועל מכילה אחוז גבוה של בטא-גלוקן, סוג של סיב מסיס הידוע ביכולתו להוריד כולסטרול מזיק. כמה מחקרים מדעיים מצאו כי אכילת שיבולת שועל קשורה, בממוצע, לירידה של 5% ו-7% אחוזים ברמות הכולסטרול הכללי והרע, בהתאמה. בטא-גלוקן מפחית את היווצרות הפלאקים העורקיים לאורך זמן.
צריכה קבועה של שיבולת שועל משפרת את בריאות העיכול ומווסתת את רמות הסוכר בדם, מה שתורם בעקיפין לבריאות הלב וכלי הדם. לקבלת התוצאות הטובות ביותר, השתמשו בשיבולת שועל מלאה או בשיבולת שועל חתוכה בפלדה במקום בשיבולת שועל מיידית.
מורינגה
מורינגה מכילה נוגדי חמצון, ויטמינים ותרכובות ביו-אקטיביות המקדמות בריאות כלי הדם הכללית. קוורצטין, נוגד חמצון רב עוצמה, מפחית דלקות ויכול להוריד את לחץ הדם על ידי שיפור גמישות כלי הדם.
מורינגה מווסתת את הכולסטרול על ידי העלאת רמות הכולסטרול הטוב. ניתן לצרוך מורינגה בבוקר בצורת אבקה, תה או כירק. צריכה יומית יכולה לסייע בניקוי העורקים וייצוב כולסטרול באופן טבעי.
אגוזי מלך
ידוע שהם מורידים את לחץ הדם אצל אנשים עם לחץ דם גבוה. מכיוון שהם עשירים בקלוריות, בקרת מנות היא המפתח. לקבלת תועלת מרבית, עדיף לאכול אותם טריים או מושרים.
חילבה
תרכובות בזרעי חילבה הוכחו כמפחיתות משמעותית את רמות הכולסטרול. מומלץ להשרות את זרעי החילבה במים למשך הלילה ולצרוך אותם בבוקר.
עלי קארי
עלי קארי, שלעיתים נתפסים כקישוט, הם מקור עשיר לחומרים מזינים ובריאים ללב. הודות לעושרם בנוגדי חמצון ובסיבים, הם מפחיתים את חמצון הכולסטרול ומקדמים את זרימת הדם. הם מכילים גם קמפפרול, אשר מפחית דלקות, מסיר משקעי פלאק ומוריד את רמות הכולסטרול LDL. בנוסף, מסייעים בייצוב רמות הסוכר בדם ומשפיעים בעקיפין על בריאות הלב וכלי הדם.