כך נראה הטיפול התזונתי בחטופים אחרי ההרעבה הקשה בשבי החמאס

ד"ר סיגל פרישמן, מנהלת שירות התזונה בבילינסון, מספרת על המפגש עם החטופים שחזרו אחרי שנתיים בשבי החמאס. הם רזים וחיוורים אך מלאי נחישות לחזור לעצמם. זו תוכנית האוכל שנבנתה עבורם, ומה מרגש אותה?

ד"ר איתי גל צילום: מעריב אונליין
אביתר דוד נפגש עם גיא גלבוע דלאל | צילום: לע"מ
איתן מור
איתן מור | צילום: דובר צה''ל

"היינו מוכנים לכל תרחיש, מצום מוחלט ועד להרעבה קשה"

אלון אהל עם הוריו במסוק
אלון אהל עם הוריו במסוק | צילום: דובר צה''ל

לדבריה, כל חטוף מקבל תזונאית אישית המנטרת את מצבו כל העת: "ביום הראשון אנחנו פוגשות כל אחד, שואלות כמה ירד במשקל, מה הוא אכל, איך מערכת העיכול מתפקדת, אילו חשקים יש לו. ביום השני אנחנו חוזרות שוב, שואלות איך היה, האם ישן, איך הרגיש אחרי הארוחות. הניטור הוא יום־יומי".

הגישה בבילינסון מבוססת לא רק על שיקום הגוף אלא גם על השבת תחושת השליטה. "אנחנו שואלות מה מתחשק, מה עושה טוב. היו כאלה שרצו סושי, אחרים המבורגר, יש כאלה שמעדיפים פיצה או גלידה. אנחנו משלבות את זה במידה, לפי היכולת. חשוב מאוד להחזיר להם את הבחירה – זה חלק מהשיקום הנפשי לא פחות מהפיזי".

למרות הירידה הדרמטית במשקל, משפחות מדווחות על אובדן של 20 עד 40 אחוזים ממשקל הגוף, ד"ר פרישמן אופטימית: “הם רוצים מאוד לחזור לשגרה, וזה המפתח. כשיש מוטיבציה, הגוף מתאושש מהר. הסכנה העיקרית היא ביומיים הראשונים, כשהגוף מקבל שוב מזון. אחרי זה המאגרים נבנים בהדרגה: שריר, עצם, ברזל. הצעירים והחזקים יחזרו לעצמם מהר יותר, אבל כולם יעמדו על הרגליים".

תגיות:
בלינסון
/
החטופים ששבו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף