הפוסט, שהפך ויראלי וזכה לאלפי תגובות ושיתופים, מציע סדרה של הרגלים יומיומיים שאינם דורשים דיאטות קיצוניות, תוספים יקרים או משטרי בריאות מחמירים – אלא בעיקר מודעות, איזון והתמדה.
על פי פרסום ב־Economic Times, ההמלצות של ד"ר בול מתמקדות בעיקר בעיכול, שינה, חשיפה לשמש, תזונה בסיסית ובריאה והרגלים מנטליים שנועדו להפחית סטרס ולשפר את איכות החיים.
ד"ר בול ממשיך וממליץ לאכול עד תחושת שובע של 80% בלבד, הרגל שמקורו במסורת יפנית עתיקה ומוכיח את עצמו בהפחתת דלקתיות ובתחושת קלילות לאחר הארוחה. לצד זאת, הוא מדגיש את חשיבות החשיפה לשמש בשעות הבוקר – אפילו עשר דקות פשוטות – כדי להסדיר את השעון הביולוגי, לשפר את מצב הרוח ולתמוך ברמות תקינות של ויטמין D.
בתחום התזונה, הרופא מעודד שילוב של יוגורט, קימצ'י או קפיר כמה פעמים בשבוע כדי לתמוך בפלורת החיידקים הטובים במעי, לצד אכילה יומית של לפחות פרי אחד ושלושה סוגי ירקות. הוא אף מציע לאמץ חלון אכילה של 12 שעות – למשל בין שמונה בבוקר לשמונה בערב – המעניק למערכת העיכול זמן מנוחה מספקת להתחדשות וניקוי רעלים.
לצד כל אלה, ד"ר בול לא מתעלם מהנפש. הוא מבקש מהקוראים לשלב לפחות חמש עד עשר דקות של קריאה ביום, כדרך להרגיע את המוח ולהוריד רמות קורטיזול. פעולות פשוטות ומספקות נוספות – כמו האזנה למוזיקה, שהייה בשמש או תחביב קטן – משפרות את מצב הרוח ותורמות לבריאות מערכת העיכול לא פחות מכל שינוי תזונתי.
בסיום דבריו, ד"ר בול בוחר מסר חד וברור: עם התקרבות שנת 2026, הגיע הזמן להיפרד ממזון מעובד, מהבטחות כוזבות ומהתנהלות לא אותנטית – ולאמץ את הדברים הפשוטים והאמיתיים שמייצרים בריאות לטווח ארוך. לדבריו, "בריאות אמיתית לא מגיעה מקיצורי דרך – אלא מהחיים עצמם, כשעושים אותם נכון".