שורש הקסם: כל היתרונות הבריאותיים של ג'ינג'ר ואיך ליהנות ממנו בקלות | ד"ר מאיה רוזמן

זנגביל בריא ומועיל – אך אין חובה לשתות אותו בבוקר אם זה לא טעים לכם. העיקר הוא להתמיד בתזונה שמתאימה לכם, ולשלב את השורש בדרכים טעימות ונוחות | ד"ר מאיה רוזמן

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ג'ינג'ר
ג'ינג'ר | צילום: אינגאימג'
3
גלריה
הקלה על כאבי שרירים לאחר מאמץ
הקלה על כאבי שרירים לאחר מאמץ | צילום: מעריב אונליין

כאן מגיע החלק הקריטי: אין שום חובה בריאותית לשתות זנגביל כל בוקר, ובטח לא אם זה לא טעים. תזונה טובה ובריאה לא אמורה להרגיש כמו עונש. אם משהו “בריא” אבל גורם לנו פרצוף חמוץ, התנגדות פנימית או סבל יומיומי כנראה שהוא לא הבחירה הנכונה עבורנו. וזה נכון במיוחד כשמדובר במרכיב שהוא תוספת, לא בסיס תזונתי.

למה זה חשוב? כי התמדה חשובה יותר מטרנד. אנשים רבים שומעים על “סגולות” ומרגישים שהם חייבים לאמץ אותן - מים עם לימון, חומץ תפוחים, זנגביל בבוקר, שוטים ירוקים. אבל הבריאות לא נבנית משוט אחד בבוקר, אלא ממה שאנחנו מצליחים להתמיד בו לאורך זמן.

תה ג'ינג'ר
תה ג'ינג'ר | צילום: אינג'אימג'

אם שתיית הזנגביל גורמת לכם: לדלג על ארוחת בוקר, לשנוא את הטקס, או פשוט להרגיש “אני עושה משהו שאני לא סובלת”... זה כבר לא יתרון - אלא חיסרון.

כן רוצים ליהנות מהיתרונות? יש דרכים טעימות בהרבה, לא חייבים לשתות זנגביל עם לימון על מים חמים. אפשר לשלב זנגביל בצורה הרבה יותר ידידותית וטעימה: בשייק פירות – מנגו, אננס, תפוז או תפוח מאזנים נהדר את החריפות. במיצים טבעיים – למשל גזר-תפוח-ג’ינג’ר. בבישול – מוקפצים, מרקים, תבשילי קדרה. בחליטה עדינה – כמות קטנה מאוד, עם נענע או קינמון. באפייה ובמטבח האסייתי – שם הוא משתלב באופן טבעי. כך נהנים גם מהטעם, גם מהערכים – וגם מהחוויה.

תגיות:
מאיה רוזמן
/
ג'ינג'ר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף