אנמיה וצמחונות: מיתוס נפוץ או בעיה אמיתית? | ד"ר מאיה רוזמן

צמחונות ואנמיה: איך למנוע חוסרים ולשמור על בריאות עם תזונה צמחונית מאוזנת, כולל ברזל, חומצה פולית ו-B12 | ד"ר מאיה רוזמן

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פירות וירקות
פירות וירקות | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה

מקורות צמחיים טובים לברזל כוללים: קטניות - עדשים, חומוס, שעועית, סויה דגנים מלאים - קינואה, שיבולת שועל, כוסמת. ירוקים כהים - תרד, מנגולד, פטרוזיליה. טחינה גולמית, גרעיני דלעת ושומשום. כשהתזונה מגוונת – לרוב אין בעיה להגיע לכמות מספקת.

אנמיה
אנמיה | צילום: ingimages.com

ומה לגבי ויטמין B12? כאן כן יש נקודה רגישה. ויטמין B12 כמעט ואינו מצוי במזון מהצומח. צמחונים שאוכלים ביצים ומוצרי חלב עשויים לקבל ממנו כמות מסוימת, אך אצל טבעונים – הסיכון לחוסר גבוה יותר ללא תוסף. חוסר ב־B12 עלול לגרום לא רק לאנמיה, אלא גם לבעיות נוירולוגיות: נימול, פגיעה בזיכרון וירידה בריכוז. לכן, בצמחונות ובוודאי בטבעונות – מעקב דם ותוספים במידת הצורך הם קריטיים

השורה התחתונה - תזונה צמחונית אינה גזר דין לאנמיה, ולא בהכרח גורמת לחולשה. כשהיא מתוכננת נכון, מגוונת ומלווה במעקב – היא יכולה לספק את כל הרכיבים הדרושים, ולעיתים אף יותר מתזונה מערבית רגילה. ובכל מקרה של עייפות מתמשכת – לא מנחשים, אלא בודקים.

תגיות:
צמחונות
/
מאיה רוזמן
/
ברזל
/
אנמיה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף