נתניהו: "לא סוגרים שערים, אבל נרחיב חובת הבידוד למי שחוזר מחו"ל"

ראש הממשלה כינס תדרוך פתוח לתקשורת בלשכתו בירושלים, שם התייחס לצעדים החדשים בהם ינקוט משרד הבריאות נגד הנגיף. ליצמן: "מניין החולים עלה ליותר מ-25, נעדכן בקרוב"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בנימין נתניהו, יעקב ליצמן
בנימין נתניהו, יעקב ליצמן | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
3
גלריה

עוד אמר נתניהו, כי הוא שוחח מוקדם יותר עם סגן נשיא ארה"ב מיק פנס, וציין כי "אנשים מאוד מרשימים מובילים את המאבק העולמי, וחשוב מאוד שיהיה לנו שיתוף מעולה מקסימלי בהתמודוות עם הנגיף. כך סיכמנו. בדגש על שיתוף פעולה טכנולוגי במטרה לפתח שיטות בדיקה, מנגד גם חיסונים. על כך דיברתי עם הצוות המקצועי ועם ד"ר בירקס. הדגש שלנו הוא לנסות להגיע לבדיקה ביתית. הדבר הזה נותן לנו את היכולת להבדיל בין חולים לבריאים בשיעורים גדולים. זה טוב לבריאות ולמניעת הדבקות. טוב לבריאות ולכלכלה".

לאחר מכן הוסיף רה"מ כי נקבעה ישיבה משותפת של הצוות הישראלי והאמריקאי. "אמריקה שיבחה את המדיניות של ישראל, רואים שהדברים בשליטה. היא שיבחה את העובדה שיש לנו אסטרטגיה לאומית".

יעקב ליצמן
יעקב ליצמן | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

"באשר לשיטת הבידוד", המשיך נתניהו, "אנחנו פועלים לפי הצרכים שלנו, גם בארה"ב מקבלים את זה. הצעדים שלנו הוכיחו את עצמם. אנחנו במצב של שליטה, המחלה מתפשטת במינונים נמוכים. אם נעשה עוד צעדים, זה יוכלל גם בעוד מדינות. זו החלטה קשה. דנו על זה באריכות היום, ונדון גם הלילה. ראש המל"ל יקבל איתי את ההחלטה אחרי התייעצויות. אנחנו לא מדברים על סגירת שערים, אלא על סגר על אזרחים, והגעת אזרחים זרים. הבריאות קודמת לכל, אלה החיים עצמם. הבריאות מבטיחה את הכלכלה. אני חייב להגיד שאנחנו שוברים את מטה לחמם של הרבה אנשים. קשה להיות שבועיים בבית. אני מבין שזה קשה לכם, אזרחי ישראל, אבל אני חייב להגיד שההיענות שלכם מרשימה בקנה מידה עולמי, ואני מודה לכם על כך שאתם נשמעים להוראות של משרד הבריאות. אלו פעולות מצילות חיים", אמר נתניהו.

רשימת המדינות אשר זרים שיגיעו מהן לא יורשו להיכנס לישראל
רשימת המדינות אשר זרים שיגיעו מהן לא יורשו להיכנס לישראל | רשימת המדינות אשר זרים שיגיעו מהן לא יורשו להיכנס לישראל

שר הבריאות יעקב ליצמן עלה לשאת דברים לאחר מכן, ואמר כי מניין הנדבקים בארץ עלה ליותר מ-25 בני אדם. השר הוסיף כי עדכון בנושא יימסר בקרוב. בהמשך ציין ליצמן כי "המדיניות של משרד הבריאות הייתה כבר בהתחלה להחמיר. ראש הממשלה עודד מאוד ללכת לחומרה ולא להקלה, ועצם זה שעשינו זאת - הציל הרבה אנשים".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
משרד הבריאות
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף