תירגעו רגע: כך תציינו את יום היוגה הבינלאומי שחל היום

היום, ה-21 ביוני, מצוין ברחבי העולם יום היוגה הבינלאומי. בישראל הוא יתקיים זו השנה ה-7 ובמהלכו יתקיימו מגוון פעילויות חינמיות ברחבי הארץ להעלאת המודעות ליוגה ולהשפעתה המיטיבה בכל תחומי חיינו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מתרגלים יוגה
מתרגלים יוגה | צילום: ניר חיים
2
גלריה

יוגה כדרך חיים

רובנו מכירים את היוגה כאימון גופני-רוחני שנפוץ ביותר בארץ ובעולם. אך רבים לא יודעים עד כמה היוגה מסייעת לטפל בתחומים בריאותיים וחינוכיים שונים ומגוונים.

מאות עדויות מגלות עד כמה היוגה מסייעת בטיפול באנורקסיה, קרוהן, דלקות בדרכי השתן וכליות, סרטן על כל סוגיו, משברים, דיכאונות, מיגרנות ועוד. וזאת לצד סיוע בטיפול באוטיזם, ילדים עם הפרעות קשב וריכוז, נפגעי טראומה ועוד.

עם סיום תקופת הקורונה בישראל ומשבר הקורונה הקיצוני בהודו, ארגון מורי היוגה בישראל, בשיתוף פעולה עם שגרירות הודו בישראל ומרכז תרבות הודו, ובתמיכת משרד התרבות והספורט, קוראים לציבור הרחב לבוא ולהתנסות בתרגול יוגה ולהיווכח בפלא.

היום המואר בשנה

יום היוגה הבינלאומי הוא יוזמה של ראש ממשלת הודו, שהוכרה כחג בינלאומי על ידי העצרת הכללית של האו”ם ב-11 בדצמבר 2014. היום הארוך בשנה בחצי הכדור הצפוני, 21 ביוני, נבחר כיום היוגה הבינלאומי ומטרתו להפיץ את בשורת היוגה בעולם כולו ולאפשר לכמה שיותר אנשים להיחשף ליתרונותיה. כשם שביום זה רבות שעות האור על שעות החוש, כך השפעתה של היוגה על כל בני האדם. ביום זה נהוג ברחבי העולם להעניק שיעורים פתוחים בחינם ולקיים אירועי יוגה גדולים לקהל הרחב.

ארגון מורי היוגה בישראל הוקם ב-1979, ע"י רחל זולברג (היום בת 95 ועדיין מלמדת יוגה) במטרה להפיץ את היוגה בישראל. בימים אלה, בהם היוגה היא חלק מתרבות הפנאי העולמית, מתמקדים באירגון בקידום היוגה במערכות החינוך ובמערכות הבריאות והפצתה לקהל הרחב לרבות הגיל השלישי, חולים במחלות שונות, ילדים ואנשים בצרכים מיוחדים, נפגעי טראומה, בתי כלא, בתי חולים, חולי נפש, נשים בסיכון ועוד. הארגון מהווה בית וקהילה תומכת ומעשירה לאלפי המורים המלמדים יוגה בארץ כיום.

יום היוגה הבינלאומי
יום היוגה הבינלאומי | צילום: ניר חיים

האירוע המרכזי: יום היוגה בתל אביב

פסטיבל "יוגה על הים" בהרצליה

יום היוגה הבינלאומי בכפר סבא

שיעור אשטנגה יוגה עם מירי וגלעד חרובי בזום

פסטיבל ישראל ליוגה בגבעת חביבה

אפשר גם באפליקציה

לסיכום, אנחנו יודעים שבין העבודה, הפגישות והמטלות קשה למצוא זמן לחשוב על משהו אחר, אך זה לא אומר שצריך לרוץ עכשיו חצי מרתון. תתחילו ממשהו. רק כמה דקות של תנוחות יוגה מודעות ביום יכולות לעשות פלאים. וזכרו! כשאנחנו מאושרים, אנחנו פורחים. תרגול יוגה יכול לעזור לכם להיות מאושרים יותר. כמה דקות של תנוחות וכמה טכניקות מדיטציה פשוטות יכולות באמת להאיר את יומכם. נסו - המוח והגוף שלכם יודו לכם.

תגיות:
יוגה
/
בריאות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף