"וופל עתיר קלוריות, משמין ולא דיאטטי, אך עוגייה או עוגה, כאשר נעשים עם רכיבים תזונתיים בריאותיים יכולים, מלבד היותם חטיפים בריאותיים ומתוקים, לשמש במקביל גם כחטיף או כארוחת ביניים קלה משביעה ובריאותית", כך אומרת ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה של שירותי בריאות כללית במחוז מרכז, לקראת יום הוופל הבינלאומי המצוין בסוף השבוע (25 בחודש).
ד"ר אבל ממליצה על אפשרויות תזונתיות בריאות ונותנת כדוגמה את הוופל בלגי. "אפשרי לצורך כך לאפות בטוסטר וופל בלגי קפוא, בשילוב ממרחים שהם גם בריאותיים וגם מתוקים. כך למשל, שילוב של שוקולד מריר עם רסק פרי, או פרי חתוך כתפוח עץ עם הקליפה, תות שדה, או פירות יער קפואים. אפשרות נוספת היא שילוב עם גבינה. זה קל להכנה ויחסית הרבה יותר בריא מאשר וופל בלגי רגיל המוגש בבתי קפה, כאשר משולש אחד כזה מספק מנה תזונתית יפה".
ד"ר אבל מוסיפה כי אפשר להמיר את הוופל לעוגה או עוגיות אשר מכילות יתרונות תזונתיים בריאותיים - עוגת גבינה, עוגת פירות, עוגיות גרנולה, כדורי שוקולד ומוס פירות.