חג האביב והמצות מביא עימו ארוחות חג עם מאכלים מסורתיים ועתירי קלוריות. איך נוכל לעבור את ארוחת הסדר ללא פיתויים? וכיצד ניתן ליהנות מתפריט חג בריא יותר? ד"ר סיגל סופר, דיאטנית ראשית וזהבה קרלסבד, עוזרת דיאטנית ראשית מקופת חולים מאוחדת עושות לנו סדר ומסבירות איך לשמור על תזונה מאוזנת בחג הפסח.
1. מילת המפתח היא תכנון - בערב החג ובימי חול המועד אנחנו נהנים מארוחות רבות ופיתויים נוספים. כדאי לתכנן באיזה ארוחות אוכלים יותר ובאיזה ממתנים.
2. מומלץ להשקיע מחשבה בבחירת מזונות ברוח התזונה הים תיכונית. התזונה הים תיכונית כוללת: שמן זית, אגוזים, ירקות ופירות, קטניות (בהתאם לכשרות), מוצרי חלב רזים, דגים, עופות ומעט בשר אדום. שיטות הבישול בתזונה הים תיכונית הן לרוב אידוי והקפצה המשמרות את רכיבי התזונה הבריאים המצויים במזונות. זוהי תזונה המבוססת בעיקר על מזון טבעי בבישול בייתי.
3. כדאי להמעיט בהוספה של סוכר, מלח או רטבים עתירי קלוריות ושומן ולקבל מזון בריא וטעים וללא סימונים אדומים.
4. בחג החרות השנה אנחנו ממליצות להתרגל ולאכול יותר מזון שהוכן בבית, מחומרי גלם טבעיים ובריאים שעברו כמה שפחות עיבוד.
5. במקביל מומלץ לנצל את ימי החג לטיולים משפחתיים בחיק הטבע ולפעילות ספורטיבית משותפת כגון: הליכה, רכיבה על אופניים, משחקי כדור וכדומה.
פחמימות ועוד: יבשה , רטובה, מגולגלת, או מקופלת – מצה היא מצה היא מצה!