ליאור ליפשיץ, מתנדב משטרה, הודח בשל ביקורת שהעביר על השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, זאת לאחר שהמשטרה טענה כי למתנדבים אסור להביע עמדה פוליטית באופן פומבי. בפוסט שכתב בפייסבוק, קרא לשר בן גביר לפעול אחרת בשיח ההסתה, לטענתו, של הממשלה מול המפגינים. בתגובה, הגיש ליפשיץ באמצעות עורך דינו ד"ר טל רוטמן ממשרד פרל כהן, השגה על המהלך. 

בן גביר במסר לליכוד: "אם תעדיפו ממשלת אחדות נקבל 30 מנדטים"
ירכך את היועמ"שית בעניין המעצרים המנהליים? הצעת החוק של בן גביר

"ביקורתו הנוקבת של מרשי הופנתה אך ורק נגד השר הממונה. מדובר בפוליטיקאי, שאינו חלק מהמשטרה, אינו שוטר, אינו עמית ואיננו מפקד, שבוחר להסית באופן עקבי נגד חלקים גדולים מאזרחי המדינה, אותם הוא מכנה 'פריבילגים', בינהם מרשי", נכתב.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בטקס חילופי מפקדים בדרום (צילום :דוברות המשטרה)

במכתב הועברה ביקורת חריפה על השיקולים שהובילו להדחתו: "ההחלטה על סילוקו מהמשטרה התקבלה מטעמים זרים ועל יסוד שיקולים זרים. מדובר בהתערבות בוטה, חמורה ובלתי-חוקית של הדרג הפוליטי בעבודת המשטרה. חוסר המידתיות של ההחלטה זועק. יש לבטל את החלטת הגריעה, ולהשיב לאלתר את מרשי לתפקידו כמתנדב בסיירת האופנועים".

"חופש הביטוי המוקנה למרשי, שהוא זכות יסוד מוגנת, מתיר לו לבקר ואפילו במילים קשות את התנהגותו והתבטאויותיו של השר הממונה על המשטרה מבלי שהנ"ל 'ינקום' בו באמצעות כפייה על מפקדיו של מרשי לסלקו מהתנדבותו במשטרה", הוסיף. 

בפוסט שהוביל להדחתו, כתב בין היתר ליפשיץ: "בין היתר, כתב: "שכחתי עוד משהו…אומנם אני פריווילג אבל תתפלא, לא שמאלני…אז למה איתמר קוראים לי 'שמאלני מסריח ובוגד'? אגב, כבוד השר, יש לי מלא חברים שמאלנים וימנים ואני אוהב אותם והם אותי, אז למה לסכסך בינינו? יש מצב שתרגיע את אלה שמכנים אותי ככה?".