אנו בעיצומו של החופש הגדול וילדים רבים משחקים בחוץ, לפעמים גם בשטחים בחוץ. בימי הקיץ יוצאות החוצה גם חיות מסוכנות, אחת מהן היא העקרב. בימים האחרונים טופלו מספר ילדים שנעקצו על ידי עקרבים, כולם מסוג עקרב שחור, שעקיצתו לרוב אינה קטלנית או קשה במיוחד.

לאחר שאובחן עם גידול סרטני: הרופא עזב הכל וליווה את אור בן ה־16 למחנה הנופש

למה המוח קופא כשאוכלים או שותים משהו קר ואיך אפשר למנוע את זה

הלילה (בין רביעי לחמישי) הובא למרכז הרפואי לגליל ילד בן 11 מהמושב חוסן, שנעקץ ברגלו לאחר ששהה מחוץ לביתו. עוד לפני כן, ביום שני השבוע, הובא באופן עצמאי ילד בן 8 מג'דיידה-מכר, שנעקץ בכפות הידיים ע"י שני עקרבים שחורים. הוריו סיפרו, כי שיחק בגינת הבית ולפתע חש כאבים. במקרה נוסף הובאה ילדה בת 11 מקיבוץ אילון, שנעקצה ברגלה בעת שהיתה בביתה. שלושת הילדים התקבלו לטיפול במיון ילדים, שם הושארו להשגחה במשך שעות ספורות ושוחררו לבתיהם.

מנהל היחידה למיון ילדים, ד"ר איתמר מונצ'ק אמר: "עם התחממות מזג האוויר אנו רואים יותר ויותר ילדים שנזקקים לטיפול לאחר מפגש עם בעלי חיים מסוכנים, בעיקר הכשת נחש או עקיצת עקרב. לאחר ההכשה או העקיצה, חשוב להרגיע את האדם שנפגע, לקרר את מקום העקיצה או ההכשה, ולא לעשות שום פעולה נמהרת כדי 'להוציא' את הארס, אלא להגיע במהירות למרכז רפואי קרוב כדי לקבל טיפול מתאים".

ד"ר מונצ'ק הוסיף כי עקרבים מוצאים מחסה במחילות ומתחת לאבנים ולקליפות של עצים. "מומלץ לצאת לטיול עם מכנסיים ארוכים ונעליים סגורות, ולא להכניס את הידיים לסדקים בסלע או להפוך אבנים", הדגיש מנהל מיון ילדים. "אם ראיתם עקרב, שמרו על מרחק בטוח ממנו ואל תנסו להיות גיבורים, לשחק איתו או לנסות ללכוד או להרים אותו".