באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה של צה״ל אימצו את האמירה כי לא מדובר כאן רק בחומר אלא ברוח. חייל שיושב ואוכל אוכל שהוא אוהב, שטעים לו - מסייע לו לעמוד חזק ברוח.
צה״ל פעל בכמה צורות כדי שהלוחמים יזכו למגוון מוצרי מזון. הדגש היה שהמזון יהיה עשיר בחלבונים ובוויטמינים, לצד זה שהוא יהיה מגוון וטעים לחך של מרבית הלוחמים. צה״ל גם דאג לכל מגוון סוגי המזון: טבעוני וצמחוני. חלק מהמנות והחטיפים שצה"ל העביר במהלך הלחימה הם מוצרים שתעשיות המזון הישראלי נדרשו לפתח במהלך המלחמה עבור החיילים.
בראש רשימת הלהיטים של המזון שהלוחמים מעדיפים לקבל בשדה הקרב: חטיפי הבשר המיובש האמריקאים - צה״ל ייבא עשרות מכולות בשנה האחרונה והם התחליף לנקניקים ולקבנוס. המוצר השני הוא מנות הטונה עם תוספות של קוסקוס וירקות. בצה״ל אומרים כי מחיר קופסא עולה פי כמה ממחיר קופסאות טונה רגילה. אולם הביקוש הגבוה והערך של הוויטמינים והחלבון עולה במוצר היקר ביחס לקופסאות הטונה הרגילה.
צה״ל הצליח ליצור מנות חמות שאינן עם חומרים משמרים. הלוחמים הביעו התלהבות מהמוצר שגם במראה וגם בדרך הבישול שלו בשטח - זהה למנות החמות. ״המחיר של מנה כזאת הוא פי כמה ממנה חמה אבל המנה הזאת היא בריאה, מזינה וטעימה הרבה יותר. היא עשירה בכמות חלבונים״, אומר גורם באט״ל.
נושא החלבונים הפך למרכזי במודעות הלוחמים. הם דורשים מנות חלבון, כך צה״ל נדרש לרכוש משקאות איזוטופים, מעדני חלב ומעדני יוגורט, לצד מנות עשירות בחלבונים. בין היתר מסופקים ללוחמים חטיפי אנרגיה ואך פחיות משקה אנרגיה. בשל הימשכות המלחמה הבינו בצה״ל כי הלוחמים רוצים גם טעמים של בית ולא רק מוצרי שימורים וערכות של מנות חימום במים רותחים.
צה״ל פיתח ערכות מזון לצוותים הלוחמים והם כוללים גזיה, סירים חד פעמים ומוצרים לבישול ביתי: שמן, פסטות, פתיתים אורז בווקום, עדשים, תבלינים, שניצלים קפואים ועוד. במקביל צה״ל דרש מחברות המזון לפתח להם רטבים שהלוחם יוכל לקבל במנות אישיות חוץ משקיות הקטנות של קטשופ, אלף האיים ומיונז שיש בכל מסעדת המבורגרים. התוצאה - יצור של שקיות כאלה של עמבה, וטחינה. לצד זה מספק צה״ל גם חבילות טורטיה. והלהיט שכבש את היחידות הלוחמות - שווארמה צמחית להכנה מהירה בשטח. הטעם, מעידים הלוחמים: "כמו של שווארמה אמיתית".
בכלל, מספרים באט״ל כי הלוחמים של צה״ל העלו דרישות להתאמות למוצרי מזון שיקבלו. כמו למשל הדרישה בכל היחידות לבקבוקי טחינה לחיצים. הלוחמים גם לא ויתרו על שקיות הבמבה, וכן גם על חטיפי השלווה מהילדות. הקורנפלקס וחטיפי הבוקר. אגב כדי להתגבר על הקושי לצחצח שינים בשטח - צה״ל רכש אלפי אריזות של מסטיקים להורדת החומציות בפה.
״אין ספק שהחיילים רצו את המנות האוכל שהגיעו מעם ישראל שרצה לתרום ויצא מגדרו כדי לפנק את החיילים בחזית בתחילת המלחמה. אבל אנחנו כצבא נדרשנו גם לביטחות המזון. לוודא שלא יהיו לנו בעיות אחרות כמו שיחידות יושבתו מהרעלת מזון. היו לנו פלוגות שהושבתו בגלל תחלואת מעיים״, אומר גורם באט״ל שמסביר את הבעייתיות בקבלת תרומות מזון באופן לא מבוקר.
תא״ל שרביט הוביל את מיזמי ההפנינג ללוחמים בהפוגות הלחימה. הוא מספר על המשמעות הזאת ללוחמים: ״חייל יוצא מהשטח החוצה ומחכים לו מסאז׳, גלידות, מתחמי מנוחה ושירותים נוספים".
אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה בהובלת מרכז ההספקה המטכ״לי ביצע למעלה מ-800 התרעננויות לכלל הגדודים שיצאו מלחימה. כששאלתי את הלוחמים מה הם רוצים לראות עוד, הם אמרו שגם אחרי שנה וחצי של לחימה - מה שמחזיק אותם זה שהם יודעים שמחכים להם אנשים בחוץ עם אוכל טוב ופינוקים.