אמו של דני גונן ז"ל: "שרדתי את רצח הבן שלי, שום שופטת לא תשבור אותי"

הנזיפה שספגה מנשיאת בית המשפט העליון רק המריצה את דבורה גונן לפעול להעצמת נפגעי הטרור. כשדנים בבתים להריסה, מבקשת אמו של דני גונן ז"ל שלא ישכחו שיש גם משפחות שנהרסו

טל אריאל אמיר צילום: ללא
דבורה גנון ודני גונן
דבורה גנון ודני גונן | צילום: אריאל בשור
5
גלריה

דבורה גונן לא תכננה לחשוף את רגשותיה מול שלושת שופטי בג"ץ, שדנו בעתירה שהגישו משפחות מחבלים נגד ההחלטה להרוס את בתיהן. האם ששכלה לאחרונה את בנה, דני, בפיגוע ליד עין בובין, לא שיערה גם כי הדיון הטעון ממילא יהפוך ברגע אחד לעימות יוצא דופן בינה לבין נשיאת בית המשפט העליון, מרים נאור.


גונן סיפרה על החיים שנהרסו, חשפה את הכאב העצום, אולם כאשר התריסה כי המעמד הנוכחי מציג את הקורבנות כאשמים, היסתה אותה השופטת נאור במילים חריפות. “גם לאם שכולה יש גבול", אמרה בחדות. "הגברת לא תהפוך את הזכות שניתנה לה פה להטחת האשמות". גונן נאלמה דום. לאחר מספר שניות הסבירה כי דבריה נבעו מתוך תחושת אחריות ומרצון למנוע את הרצח הבא.


“מי שמכיר אותו יודע שמעולם הוא לא הפנה את הגב לבקשת עזרה. אנחנו מתגוררים בלוד, שהיא עיר מעורבת, ורגילים לחיות עם הערבים בשלום. דני לא עצר מתמימות, הוא באמת היה טוב לב".



“אצא למאבק נוסף. מה יש לי להפסיד? את הדבר היקר ביותר כבר הפסדתי".

“כל הזמן. לפני שבוע, כשנרדמתי על הספה, הוא ביקש ממני בחלום שאלך למיטה וזה מה שעשיתי. בחלום אחר הוא אמר שהגיע הזמן לסגור את הקו הסלולרי שלו. אני עדיין משלמת על חבילת השיחות ונעים לי לראות את המספר שלו מופיע בוואטסאפ המשפחתי. למרות שדני ביקש, לא אעשה דבר. איך אמא יכולה למחוק את מספר הטלפון של בנה?".

תגיות:
מחבלים
/
משפט
/
אם שכולה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף