גבר המכור להימורים אינו חייב לשלם מזונות בסכומים גבוהים, גם אם הוא משתכר הרבה מעל הממוצע וגם אם הוא "משקיע" בהימורים עשרות אלפי שקלים בחודש. כך קבע בהחלטה יוצאת דופן, שופט בית המשפט למשפחה שהדגיש כי "זכות האב להמר הימור חוקי, ואין בכך פגיעה בבתם במשותפת של בני הזוג".


הסוגיה העקרונית העסיקה את בית המשפט למשפחה בתביעת מזונות שהגישה רופאה מהצפון נגד בן זוגה, בעל סוכנות גדולה לשיווק מוצרי יוקרה, שלימים התברר לרעייה, מנתחת בכירה במרכז רפואי גדול, כי בעלה מהמר כפייתי ונהג להשקיע זמן וכסף גדול במשחק "הצ'אנס" של מפעל הפיס.



האישה טענה, בין היתר, כי בעלה הפך למהמר סידרתי בהיקפים בלתי נתפסים של עשרות אלפי שקלים. עוד ציינה האישה כי בעלה איש משכיל ואמיד המשקיע עשרות אלפי שקלים בהימורים: "לעיתים זה מגיע ל-30 אלף שקלים בחודש", טענה האישה שהבהירה כי בעלה אינו מסתיר או מכחיש טענה זו וביקשה להיפרד מבעלה.



הבעל, באמצעות עורכת הדין מורן סולן, טען לעומת זאת כי ההימורים הם לא על חשבון הבית ולא על חשבון רווחת הבת הקטנה - והן תוצאה של התמכרות קשה שהוא מנסה להיגמל ממנה במשך שנים אבל אינו מצליח. במקביל ביקשה עו"ד סולן שלא לחייב את הבעל במזונות חריגים ולדון בסוגיה כסוגיה עקרונית שכן לטענתה בית המשפט צריך לקחת בחשבון שהבעל אינו מהמר בבתי קזינו או נעלם בלילות מהבית לצורכי הימורים. האישה דרשה מבית המשפט לפסוק לה ולבתה הקטנה מזונות מוגדלים. "במקום שיהמר בסכומי עתק שישקיע כסף בטוח במזונות כדי שאני ובתי נוכל לחיות ברווחה".



בית המשפט עסק בסוגיה בצד העקרוני שלה ונדרש לשאלה האם לחייב את הבעל ללכת לגמילה כתנאי מקדמי, או לחילופין לפסוק מזונות גבוהים כדי שלא יותירו לו מספיק כסף להימורים. לאחר ששמע את טענות האב, והבחין כי לא מדובר בהימורים מבוקרים, אלא בעניין לא נשלט הדורש טיפול, קבע כי הילדה זכאית אך ורק למזונות בסיסיים.



הוא קבע את המזונות על 2000 ש"ח בחודש וציין כי "זכותו של האב להמר הימורים חוקיים ואין בכך פגיעה בבת המשותפת". בית המשפט לא קבע האם ההימורים הם עילה לגירושין והשאיר את הסוגיה לבית הדין הרבני.