לרשות המים לא נותר אלא לאשר את הזרמת השפכים לים כשמשרדי הבריאות והגנת הסביבה עומדים מן הצד. ברשות מדגישים כי מדובר בתרחיש קיצון אבל מתברר כי מכוני טיהור השפכים בישראל כלל לא ערוכים לאפשרות של גלישה או אי ביקוש. ברירת המחדל, במקום הקמת מתחמי אגירה משמעותיים, הדורשים עוד קרקע יקרה ואינם "כדאיים" בשיקולי עלות-תועלת שאינם לוקחים בחשבון את הגנת הסביבה הימית, היא הזרמת השפכים לנחלים ולים וזיהומם תוך פגיעה קשה בבתי הגידול הטבעיים של בעלי החיים הימיים, בבריאות הציבור ובאיכות חייו.
מכון טיהור השפכים של נהריה ויישובי האזור הוקם כדי למנוע הזרמת ביוב לחופים הצפוניים, אבל מה קורה כשלראשונה זה שנים החקלאים לא זקוקים למי הקולחים שלו, הביוב המטוהר המשמש להשקיית השדות בגליל המערבי? את ההיערכות לתרחיש הזה אף אחד ממשרדי הממשלה המעורבים בשלבים השונים של תכנון ואישור הקמת מכוני טיהור שפכים, לא דורש מהיזמים ומהרשויות המקומיות המתקשרות עמם כתנאי לאישור הקמת התשתיות החשובות הללו. אף שרק רשות המים מוסמכת לאשר הזרמת שפכים לנחלים ומהם לים, במקרה כזה אין לה כל ברירה. למשרד הגנת הסביבה לא נותר אלא לעמוד מנגד, משרד האנרגיה והמים כלל לא בתמונה אף שהתשתיות הללו נמצאות באחריותו העקיפה, מינהל התכנון וועדות התכנון כבר לא מעורבים ומשרד הבריאות יכול בשלב כזה רק לעשות את מה שעשה – לסגור את חופי הרחצה עד יעבור זעם וריכוזי הזיהום יפחתו בהדרגה.
ברשות המים אומרים למעריב בתגובה: "לצד השמחה והברכה בכמויות הגשם שעברו בחורף את הממוצע בחלק מהמקומות, אנו מתמודדים גם עם הצד הבעייתי שבכך. המאגרים התמלאו גם במי הגשמים וחלקם אף גולשים, החקלאות לא מושכת מהם מים ואין בשלב זה ברירה אלא לבצע הזרמות מבוקרות. הפתרון הוא בהקמת מאגרים נוספים לאיגום נוסף, דבר הנעשה במרבית המקומות. כיום נמצאים בפיתוח מעבר לקיים, מאגרים בנפח של 22 מיליון קוב, ומתוכננים מאגרים נוספים בנפח של 100 מיליון קוב", אבל ברשות המים בוחרים להאשים דווקא את התנגדותם ארוכת השנים של תושבי הגליל המערבי להרחבת תשתיות המים באזורם ומוסיפים: "דווקא באזור הגליל המערבי אנחנו נתקלים בבעיות בכל הנוגע לפיתוח תשתיות המים והביוב. תושבים מהאזור מתנגדים ומערימים קשיים להקמת מאגרים נוספים שימנעו מצבים מסוג זה, כשם שהם התנגדו והערימו קשיים להקמת מתקן התפלה באזור, "נימב"י" (NIMBY) קלאסי. דבר זה פוגע ומזיק לסביבה, אך גם פוגע בכל תושבי הסביבה. לחקלאים של האזור אין מספיק מים במהלך הקיץ, ובמהלך החורף הנחלים והים מזדהמים".