הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה: מחירי הדירות עלו ב-3% בחישוב השנתי

נתוני הצרכנות לשנת 2019 התפרסמו בדו"ח חדש, ממנו עולה כי חלה התייקרות בדיור, אך עם זאת מחירי הדירות החדשות ירדו. בנוסף, מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.4%

משה כהן צילום: מעריב אונליין
דירה למכירה
דירה למכירה | צילום: אלוני מור

בפילוח שינויי מחירי הדירות לפי מחוזות, בחודשים נובמבר-דצמבר 2019, נמצאו ירידות מחירים של 0.4% במחוזות הצפון והמרכז, כל אחד, כאשר בירושלים ותל אביב חלה ירידה 0.2%. לעומתם מחוז הדרום נותר ללא שינוי, ואילו במחוז חיפה נרשמה עלייה של 0.7%.

בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה האחרונה, נובמבר ודצמבר 2018, נמצאו עליות מחירים בכל המחוזות, כאשר הבולטות שבהן נרשמו במחוזות: תל אביב 5.7%, צפון 3.8% וחיפה 1.8%.

המחיר הממוצע הכלל ארצי של עסקה לרכישת דירה, על פי הנתונים שפורסמו, עמד ברבעון הרביעי של שנת 2019 על 1530.4 אלפי ש"ח, כאשר ברבעון הקודם עמד המחיר הממוצע על 1529.0 אלפי ש"ח.

בנוסף, צוין בנתוני הלמ"ס כי נרשמו ירידות מחירים בולטות בתחומי הלבשה והנעלה, 6.4%-, תרבות ובידור, 0.8%-, ובמזון נרשמה ירידה קטנה של -0.5.

תגיות:
מחירי הדיור
/
דוח הלמ"ס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף