מאז שמגפת הקורונה הגיחה לעולם, אי שם במרץ 2020, חיינו השתנו ב-180 מעלות, אולם יש הסבורים כי שנפגע במיוחד מהנגיף הם דווקא הילדים, שעברו ללמוד מהבית ולהתמודד עם שינויים בלתי פוסקים בשגרה. רגע לפני פתיחת שנת הלימודים, בחרה ענת דוידוב להקדיש את תואר איש השנה דווקא לילדי ישראל. 

"הקדשתי לזה הרבה מחשבה והחלטתי שאת תואר איש השנה אני מעניקה דווקא לילדים. הם נפגעי הקורונה, הם מי שנפגעו רגשית, הם מי שכבר שנה וחצי יושבים בבית", סיפרה דוידוב בכאב.

"ילדים קטנים התחילו שנה שעברה את כיתה א' שלוש פעמים. שלוש פעמים היה להם 1 בספטמבר. זה טראומתי. ילד הולך לישון בלילה ולא יודע אם יהיה סגר או לא, וב-7 בבוקר אמא או אבא מעירים אותו ואומרים לו, אין כיתה א', אחרי שהוא כבר התרגש והכין תיק", הוסיפה.

אנשי השנה של ענת דוידוב
אנשי השנה של ענת דוידוב
 

"בעוד הורים רבים דווקא כן הלכו לעבודה, הילדים נשארו בבית ולמדו בזום", אמרה דוידוב. "כשלומדים דרך הזום יש מין רעש סביבתי שכזה, והרבה יותר קשה להתרכז. היום כמעט לכל ילד יש איזושהי הפרעת קשב וריכוז כזאת או אחרת. כשילדים מתחברים לזום הם צריכים לראות את שאר ילדי הכיתה, ולא תמיד בא להם להראות את עצמם, איך הם קמו מהמיטה ב-8 בבוקר, מה עבר עליהם, באיזה מצב רוח הם. זה חוסר אונים מוחלט".

"זאת הייתה שנה אבודה, ועל כך מדברת גם שרת החינוך יפעת שאשא ביטון, שעומדת בתוקף על זה שנת הלימודים באמת תתחיל ב-1 בספטמבר ושכל הילדים יגיעו, גם הגדולים וגם הקטנים, שלא תהיה שום אפליה", הדגישה דוידוב. "אני כבר לא מדברת על חומר הלימוד שהם החמיצו, אני מדברת על המפגשים החברתיים".

בהמשך, התייחסה דוידוב גם לנתונים על פיהם כ-15 אחוז מצוותי ההוראה טרם התחסנו לקורונה: "מנכ"ל משרד החינוך כבר אמר שמי שלא מחוסן מהצוותים החינוכיים לא יכנס לבתי הספר. לא ישעו אותם, אבל לא יאפשרו להם להיכנס לבית הספר או לגן". ניסים משעל הצטרף לדבריה של דוידוב, וטען ש"אם סרבני החיסון יכנסו לכיתות הם ידביקו ילדים, והגלגל יתחיל מחדש".

לסיום דוידוב, התייחסה גם לפן הכלכלי של התופעה: "הכל מתחבר לכלכלה בסוף. כאשר ילדים יושבים בבית, ההורים צריכים לשבת עם הילד שלהם אם הוא קטן. ומה יעשה אב יחידני או אם יחידנית, ישאירו את הילד בבית? אז בסוף זה חוזר לכלכלה".