פרשת "סרסור הסוהרות": לאחרונה נפתח קמפיין מימון המונים ברשת עבור הילה (שם בדוי), סוהרת שטוענת כי נאנסה על ידי מחבל בכלא גלבוע. "מאז האונס חיי הם גיהנום, מנסים להשתיק אותי! עזרו לי במאבקי לחשוף את האמת. חיילות צה"ל שלנו אינן הפקר", נכתב בדף הקמפיין. שלמה טוויזר, לשעבר מפקד בתי כלא ביטחוניים, שוחח הערב (ראשון) עם בן כספית ואריה אלדד ב-103FM והגיב לדברים. 

"העלאת פרשת סרסור הסוהרות לכותרות על ידי מפקד הכלא הייתה ספין"

עוה"ד של המתלוננת על אונס בכלא גלבוע: "אין לה טיפת אמון במערכת"

לדבריו, "אני בעצמי בהלם ויכול להיות שאני אומר כרגע דברים חמורים מאוד, אבל אין מה לעשות - חייבים להתחיל לעשות בדיקה כמו שצריך.  כאשר יש תלונה על הטרדה - מיד למחרת בבוקר הספק צריך לדווח על כך למפקד הגוש. מפקד המחוז, שיש לו גם כן זהות עם הנציבה, הוא חייב לדווח על תלונה. כלומר, צריך לוודא שבכלל היה דיווח. אם אכן פתחו בחקירה, חייבים בדיווח לנציבות והם חייבים בדיווח למשרד לביטחון הפנים".

בהמשך, הדגיש: "הפוליטיקה לא יכולה להיכנס למינוי של מפקדים בתוך בתי הסוהר, אי אפשר להנחית אנשים שאין להם ביצועים ולשים אותם כמפקדים. אם כן, אלו התוצאות. עכשיו בואו נבדוק, הסיפור הזה קרה לפני שש שנים. מי היה אז נציב של בתי הסוהר? האם הוא נקט בכל הפעולות? יש לנו בעיה גם עם הפוליטיקאים, כי מי שמוכר אותנו לאנשים האלה - הם הפוליטיקאים".

"והתוצאות? חוסר משמעת, חוסר ביצוע הפקודות, חוסר דיווח. הלוואי שכל מה שנאמר זה שקר, אבל אם זה נכון - גם אני אזרח, גם לי יש משפחה. אני לא רוצה שהבת שלי תגיע לשירות בבית הסוהר, ולשמוע ממנה דבר כזה", הוסיף. 

עוד פנה לרמטכ"ל ואמר: "אדוני הרמטכ"ל, אתה נתת לחיילות לשרת בבית הסוהר, אבל איזו הגדרה נתת לתפקיד? האם בכלל הגדרת להן את התפקיד? האם אפשרת לשרת בתוך האגף הביטחוני? אם כן, גם הוא ייתן את הדין".

סייע בעריכת הכתבה: דוד זבולוני, 103FM