"המטרה – להפוך את העולם ליותר מובן": היוזמה של צעיר על הרצף האוטיסטי

עידו ארבילי, תלמיד מצטיין באורט יקנעם, מפתח תוכנה דמויית וואטסאפ שתאפשר לו ולחבריו לתקשר ביניהם. התוכנה תכיל מערכת אימוג'ים מותאמת עבורם

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
עידו ארבילי
עידו ארבילי | צילום: באדיבות רשת אורט

עידו ארבילי הוא תלמיד כיתה י"ב באורט יקנעם. אף על פי שהוא נמצא על הרצף האוטיסטי הוא תלמיד מצטיין, ובין היתר סיים כבר בשנה שעברה בגרות 5 יח"ל במדעי המחשב. במסגרת המגמה השנה הוא עובד על פרויקט מעשי ברמת 5 יח"ל נוספות, שיאפשר לאנשים הנמצאים על הרצף האוטיסטי לתקשר ביניהם בתוכנה דמויית וואטסאפ.

הרעיון של ארבילי החל לקרום עור וגידים כאשר המורה שלו במגמה דני בן ישי הציע לו שהפרויקט שלו יהיה בנושא שקשור לאתגרים שלו, ויהיה ניסיון לתת מענה לאחד מהם. אחד האתגרים שאיתם מתמודד עידו הוא חוסר היכולת להתכתב בוואטסאפ בשל מורכבות השפה והתקשורת. ההתכתבויות חסרות לבחור הצעיר, שהחליט לנסות ולהמציא תוכנה שתיתן מענה לבעיה זו עבורו ועבור חבריו על הקשת האוטיסטית.

התוכנה תאפשר לסמן כל משפט בצבע שונה לפי הטון שבו הוא צריך להתפרש, ותכיל מערכת אימוג'ים מותאמת ומובנת לאנשים על הרצף. התוכנה כבר פועלת באופן ראשוני, וכעת עובד ארבילי על מקצה שיפורים עבורה.

"יש הרבה אפיליקציות שרוצות 'לחבר את העולם', אבל מבחינתי חסרה לעולם המחובר מידה של הבנה לצורכי התקשורת של אנשים כמוני", הוא אומר. "אני הבנתי שהבעיה שלי לתקשר באמצעות מסרונים נחשבת למקרה יחסית נפוץ עבור אנשים על הרצף האוטיסטי. המטרה היא להפוך את העולם המחובר ליותר מובן עבורנו".

מנהלת תיכון אורט יקנעם עדה אברכהן שמש: "אני גאה מאוד בעידו, תלמיד מצטיין שחושב כל הזמן איך הוא יכול לתרום לעולם. הרעיון לאפליקציה הוא חיבור מנצח בין מורה שדוחף את התלמידים קדימה לבין תלמיד שאפתן, ולכך אנחנו מחנכים בתיכון שלנו ובכלל ברשת אורט".

תגיות:
תקשורת
/
אוטיזם
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף