ישראל היפה: מיזמי התרומה המרגשים לתושבי העוטף והחיילים

בית חם בנתיבות יספק ארוחות חמות לחיילים ברחבי העוטף, למעלה מאלף מטפלים אלטרנטיביים יעניקו למפונים טיפולים מכל הסוגים, וסופגניות חמות לדרך לכוחות הביטחון בסניפי שופרסל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ישראלים אורזים מזון וציוד לתרומה במבצע חרבות ברזל
ישראלים אורזים מזון וציוד לתרומה במבצע חרבות ברזל | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
3
גלריה

בית חם מוקם בנתיבות על מנת לספק ארוחות חמות לחיילים בכל רחבי העוטף. את הבית פתח מרכז הבנייה הישראלי בשיתוף עמותת מאורות נתן, כאשר מדי יום מגיעים מאות מתנדבים לבית ברחוב בן גוריון 23, עובדים יחד ובמלוא המרץ על מנת לספק ולשנע לכל רחבי העוטף שלוש ארוחות ביום, כאשר כל ארוחה מגיעה לכ־1,500 חיילים.

חברת שורש תורמת 10 אלף זוגות סנדלים לתושבי העוטף שפונו מבתיהם: “קיבלנו כבר אלפי פניות וחלק מרכזי היישובים כבר נמצאים איתנו בקשר, ומי שלא, מוזמן לפנות אלינו בסושיאל של החברה ונשמח להיענות”.

בית איזי שפירא פותח את שעריו למשפחות מהצפון ומהדרום שהגיעו למרכז הארץ, ומלבד מגורים וסיוע רגשי, מוצעים שני שירותים ייחודיים: האחד, מרפאת שיניים שבה יינתנו טיפולי חירום וטיפול עזרה ראשונה ללא כל תשלום; השני, פעילות חווייתית בבריכה, הכוללת טיפולים המיועדים להפוגה ולהירגעות: “אנחנו נציע טיפולי וואטסו, פעילויות של כיף בבריכה לילדים ומבוגרים וגם נציע טיפול רגשי במים למי שמעוניין”.

תזכורת לכך שתכף חנוכה: קבוצת שופרסל מזמינה את כוחות הביטחון וההצלה לובשי מדים לסניפי הדרום לקבל סופגנייה לדרך. הסניפים הם בטווח בין אשדוד לבאר שבע.

סופגניה
סופגניה | צילום: ליאור מזרחי, פלאש 90

מארזי טיפות להרגעה והפגת הלחץ: מאות בקבוקים ובהם טיפות טבעיות להפחתת לחץ וחרדה שפותחו על ידי הדולה מירי לב, המיועדות גם לנשים בהריון ובכלל לגברים וילדים, נשלחים לתושבי העוטף יחד עם מוצרי טואלטיקה לילדים ולמשפחות. המעוניינים נא לשלוח מייל: [email protected]

"ישבתי בבית, ראיתי פרצופים של חטופים שאני מכירה והבנתי שאנחנו נמצאים במצב של טראומה לאומית”, מספרת אלינה קיבק גביש, בת 35 מחדרה, מטפלת ברפואה יפנית וסינית. “לא הפסקתי לבכות כשראיתי את האמהות והתינוקות והחטופים, הרגשתי כמו כולם חוסר אונים ושאלתי את עצמי איך אני יכולה לעזור לכל המשפחות האלה. היו אלה חברותיי שהאירו את עיניי: ‘את מטפלת המון בחרדות ובדיכאון, אם מישהו יכול לעזור למישהו בעולם - זאת את’. הפנמתי. שמעתי על מפונים במלון בחדרה שנמצא קרוב אליי. פתחתי קבוצת וואטסאפ ופרסמתי בקבוצות של השכונה שאני מחפשת מטפלים לבוא איתי להתנדב. מאז הכל היסטוריה”.

בתוך פחות משבוע הצטרפו ליוזמה הנפלאה הזו מעל לאלף(!) מטפלים מכל הארץ, המציעים טיפולים ללא כל תשלום לתושבים שנעקרו מביתם. אלפי מפונים כבר זכו לטיפול, לדבריה התגובות גורמות רק לבכי ולהתרחבות הלב של כל הצדדים: “כרגע אנחנו מנסים להגיע לכל מקום שמארח משפחות: יש לנו מלונות בתל אביב, בים המלח, במעגן מיכאל ובשפיים, שאליהם אנחנו שולחים מטפלים. גם לבית יצחק, שם נפתח מרכז טראומה לכל נמלטי ונפגעי פסטיבל נובה, אנחנו שולחים צוותים”.

אלף המטפלים מחולקים בהתאם להתמחויותיהם, ומציעים למפונים טיפולים בכל הסוגים: דיקור לכל הגילים - מתינוקות ועד לגיל השלישי, שיאצו, טווינא, רפלקסולוגיה, פרחי באך, צמחי מרפא, הומיאופתיה, תטא הילינג, רייקי, עיסוי רפואי, פלדנקרייז ועוד. לדבריה, היא נתקלת בקשיים – יותר נכון, בבלגן, שכה מאפיין את הכאוס בימים של מלחמה.

טיפולים אלטרנטיביים
טיפולים אלטרנטיביים | צילום: אלבום פרטי

“לצערי, הקושי שאני נתקלת בו כבר מההתחלה הוא שכל המדינה רוצה להתנדב – שזה דבר מבורך, אבל גם יוצר כאוס, מפני שהמלונות והאחראים על המפונים לא עומדים בעומס, ואז אומרים לנו לא להיכנס למלונות, או שהם מקשים עלינו לבוא ולהעניק טיפול. זה לא זמן לבירוקרטיה - זה זמן ללכת לטפל כמה שיותר בכמה שיותר אנשים. המטרה של הקבוצה, שהיא גם ככה גדולה עכשיו, היא להעניק שירות לכל מי שרק רוצה. המטרה שלנו היא להוריד את הטיפולים מסדר האחריות ומהעומס של המלונות. המטרה שלי היא להקל על כולם ולטפל בכולם, לא להפך”.

מעוניינים לתרום? נא עדכנו. מייל: [email protected]

שלושה טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם מצב הבלהות הנוכחי - לפי תורת ה־NLP

לדברי אוזן ביטון, ישנן דרכים שונות שבעזרתן נוכל למתן את עוצמת הרגשות, לתת לרגשות אחרים לעלות ולאפשר לנו התמודדות אחרת עם המצב.

1. תחילה עלינו לקבל ולהבין שזה טבעי וזה בסדר להרגיש כל רגש שעולה בנו. זכרו שאתם תמיד האדם הנכון ובזמן הנכון לאנשים סביבכם. שתפו את הקרובים לכם, אפשרו להם לשתף אתכם בחוויה שלהם, זה משחרר ומאחד.

2. זה הזמן והמקום לנתינה שבכם. מצאו כל דרך שבה אתם יכולים לעזור ולתרום לאחר, כמו להתקשר לחבר, להקשיב לכואב, לאפות עוגה, לבקר פצועים, לנחם אבלים ועוד. הנתינה מוציאה אתכם מהמעגל האישי, נותנת לכם תמונה מזווית אחרת למצב ומתגמלת חזרה בסיפוק מרומם רגשות חום ואהבה. הנתינה יכולה להיות גם לעצמכם על ידי כל עיסוק שיעלה בכם רגשות מקילים יותר של סיפוק, אהבה וחיוך, כמו מוזיקה שלוקחת אתכם למקום טוב, פרויקט בבית שחשבתם לעשות, סרטון ישן שהצחיק אתכם או הזכיר לכם נקודה יפה בחיים, פעילות ספורטיבית, מקלחת מרעננת ועוד.

3. החשיפה הארוכה לחדשות ולסיפורי הזוועה ברשתות השונות מעצימה את רגשות הכאב, הפחד והעצב, הם ממחישים ומחזקים בתוכנו את תחושת האיום, ולכן חשוב לקצוב את זמני הצפייה במינון המאפשר לנו להישאר מעודכנים במידה הנדרשת ולקבוע את התכנים אליהם ניחשף מלבד החדשות, כמו סרטונים על התנדבות ואהבת חינם, סיפורי הגבורה (וישנם רבים כאלה), סיפורי אחדות וחיבור. כל אלה בונים את החוסן הנפשי שלנו, מפחיתים את תחושת האיום ומאפשרים לנו להמשיך.

"זכרו", אומרת אוזן ביטון, "אנחנו עם ישראל, עם שורד לדורות, עם חזק ללא עוררין. ידענו כאב ותמיד חזרנו לשמוח, כל זאת בזכות היותנו עם מאוחד ומלוכד. זה הזמן להתאחד, להתחזק ולתת במידה האפשרית, התחברו לרגשות שלכם, זה הכוח שיוביל אתכם".

תגיות:
עוטף עזה
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף