לכבוד שנה להולדתו של כפיר ביבס: משכן הכנסת הואר בכתום

צעיר החטופים, כפיר ביבס, מציין היום את יום הולדתו הראשון, כשהוא שבוי 104 ימים בעזה. משכן הכנסת הואר לכבודו בצבע כתום

מתן וסרמן צילום: פרטי
הכנסת הוארה בכתום לכבוד יום הולדת שנה של החטוף כפיר ביבס | צילום: דוברות הכנסת

כזכור, בכיכר החטופים ציינו מוקדם יותר היום את יום הולדתו, וזאת באמצעות הפרחת בלונים כתומים כסמל לצבע שערו הג'ינג'י. כמו כן, יום הולדתו צוין גם בגולה ע"י פעילים תומכי ישראל, אשר הקימו עמדה מחוץ לאו"ם בז'נבה שבשוויץ, זאת כשעל בניין האו"ם התנוססה הסיסמה: "אפילו למלחמה יש חוקים".

קאפקייקס לציון יום הולדתו של כפיר ביבס שנחטף
קאפקייקס לציון יום הולדתו של כפיר ביבס שנחטף | צילום: יחצ

ג'ימי מילר, בן דודה של האם שירי, שוחח ברדיו 103FM עם סיוון כהן ושיתף בתחושות הקשות: "היום אנחנו מציינים את היום הולדת של כפיר, לא ממש יכולים לחגוג לו כי למעשה אין למי לחגוג. אני אפילו לא יודע אם כפיר מודע לזה שיש לו יום הולדת, אם שירי יודעת שהגיע היום שהוא חוגג יום הולדת. זה אחד מימי ההולדת הכי עצובים שאי פעם צויינו בהיסטוריה של העולם המערבי או העולם בכלל. לא שמעתי בדפי ההיסטוריה על ילד שבגיל 9 חודשים נחטף לשבי והעולם נותן לזה לגיטימציה ולא שובר ועושה כל מה שצריך כדי שהמשפחה עם שני הילדים האחרונים שנשארו בשבי יחזרו אלינו כמה שיותר מהר. זו המציאות".

כמו כן, התייחס מילר למאמצים להגעה לעסקת חטופים ואמר כי הוא מניח שנעשים דברים מאחורי הקלעים על מנת להחזיר אותם. "אני מאוד מקווה שבאמת עושים מאמץ עילאי כדי להביא אותם ואת יתר החטופים. אבל כמו שזה נראה לעין, ונשמע לאוזן, זה לא בדיוק הולך. המשימה היא קשה, החמאס הוא אויב מתוחכם, הוא נערך למתקפה הזו במשך המון שנים. אני מתאר לעצמי שהוא גם נעזר במוחות מחוץ למדינה. זה כנראה בא לידי ביטוי בקושי המטורף הזה למצוא חטופים", הדגיש. "לא נכחתי בפגישה שהייתה בקטאר, קיבלנו פרטים אודות המאמצים שנעשים כדי להחזיר את החטופים, אבל חמאס מתוחכם, הוא החביא אותם כל כך טוב, את כל החטופים, שאנחנו לא מצליחים להגיע אליהם", אמר.

"היינו מעדיפים שממשלת ישראל למרות הקושי שבדבר, ולמרות זה שזה ייראה אולי לא הכי טוב, להגיע להסכם עם החמאס, גם אם הם רוצים להישאר שם עוד קצת, שישחררו להם אנשים. אנחנו כבר נדע ונמצא את הזמן כדי לחזור ולפגוע בחמאס, אבל אנחנו לא נגיע לשום הכרעה של המלחמה במידה והחטופים האלה לא יהיו כאן אצלנו בידיים. מדי יום יש לנו פחות ופחות אנשים שנמצאים בחיים", הודה.

תגיות:
חמאס
/
חטופים
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף