נשיא המדינה יצחק הרצוג יעניק היום את "אות הנשיא להתנדבות" לשנת תשפ"ד. השנה, בעקבות אירועי 7 באוקטובר והמלחמה, הוחלט כי האות יוענק ל־20 יחידים, עמותות וארגונים אשר "גילו רוח התנדבות מרשימה, ופעלו לחיזוק חוסנו של העורף הישראלי בשגרה ובחירום".
בדברי ההסבר של בית הנשיא על ההחלטה להעניק לבסטר את הכבוד נכתב כי היא "פועלת להעלאת המודעות לתחום בריאות הנפש, ולמטופלים המאושפזים בתחום הפסיכיאטריה בישראל. יזמה קמפיין עם אומנים ומובילי דעה לשינוי הסטיגמה בנושא, מגייסת כספים למען רווחת המטופלים בגהה ומקדמת תוכניות טיפול ייחודיות ופורצות דרך הדורשות משאבים שאינם מתוקצבים. דפנה מקדמת באופן משמעותי את חשיבות הטיפול בבריאות הנפש בייחוד בתקופה זו".
בשל תרומתו המרכזית בימי השיתוק שאחזו בממשלה אחרי מתקפת הפתע של חמאס, יקבלו בכל זאת אנשי "החמ"ל האזרחי" את האות משום שכבר בימים הראשונים למלחמה התארגנו וגייסו מתנדבים לסיוע בכל צורך של תושבים וחיילים והיו בקשר רציף עם הרשויות המקומיות לצורך סיפוק מענה מיידי לצרכים שעלו מן הציבור. "ראשי הרשויות אף המליצו על מועמדותם לאות. פעילות החמ"ל נעשתה בהיקף עצום, בכל הארץ, עם עשרות אלפי מתנדבים ובזמן שיא", מסבירים בבית הנשיא.
בקטגוריית העמותות שיקבלו את אות הנשיא אפשר למצוא כמה מהעמותות שאת פועלן אנחנו מרבים לסקר בשנים האחרונות ב"מעריב", בהן עמותת הגל שלי, המעניקה הזדמנות לנוער במצבי סיכון, אוכלוסיות מיוחדות ומתמודדי טראומה להשתקם באמצעות תוכניות ייחודיות המשתמשות בגלישת גלים ככלי טיפולי ושיזמה במלחמה תוכנית חירום להתערבות בטראומה; רוח נשית, המסייעת לנשים נפגעות אלימות ובעקבות המלחמה הגדילה את הליווי הפרטני לנשים שנפגעו, ואלון ואלה, המלווה אוכלוסיות נזקקות ואשר סייעה רבות לנפגעי המלחמה ועוד.