תנועת "אמא ערה", הפעילה כבר למעלה מ-15 חודשים, נוסדה על ידי אימהות ללוחמים המשרתים במילואים ובסדיר. התנועה קוראת להשבת החטופים באמצעות עסקה מיידית שתוביל להסדר אזורי ובינלאומי מקיף, תוך דרישה לניהול המלחמה באופן אחראי ומקצועי, ללא שיקולים פוליטיים ואישיים.
במקביל לעצרת בכיכר רבין, משפחות החטופים חסמו את נתיבי איילון, בסמוך לגשר יצחק שדה, והדליקו חנוכיית ענק על הכביש. המחאה התקיימה ביום ה-453 לחטיפה, בעקבות פרסום דו"ח משרד הבריאות שחשף את מצבם הקשה של החטופים בשבי חמאס.
המשפחות, שהתכנסו בערב נר שמיני של חנוכה, מסרו: "אין ניסים בלי מעשים". בהודעה שמסרו הוסיפו: "המשפחות שלנו עוברות שואה בשבי החמאס בגלל ההחלטה של נתניהו להפקיר אותם שם. במקום לסיים את המלחמה בתמורה לעסקה אחת כוללת, שתחזיר את כל החטופים, הוא ממשיך לטרפד ולסכל את העסקה".
המפגינים קראו "לעולם לא עוד זה כאן ועכשיו" ודרשו מההנהגה לפעול באופן מיידי להשבת כל החטופים במסגרת עסקה כוללת.