מנכ"לית משרד המשפטים לשעבר: "הכישלון לא היה עסקת שליט - אלא אי מניעת האסון"

מנכ"לית משרד המשפטים לשעבר: "כמי שהייתה מעורבת בעסקת שליט - המדינה יודעת לגדר את הסיכון. הכישלון היה אי מניעת האסון. את זה מדינת ישראל יודעת למנוע כעת, ואת הלקח יש ללמוד - אבל לא על חשבון מי שבשבי"

פלד ארבלי צילום: ללא
פרויקטורית שיקום ניר עוז ומנכ"לית משרד המשפטים לשעבר, אמי פלמור | צילום: דוברות קיבוץ ניר עוז

מנכ"לית משרד המשפטים לשעבר ופרויקטורית ניר עוז כיום, שנאמה בעצרת, אמרה: "כמי שהייתה מעורבת בעסקת שליט – אני יודעת שמדינת ישראל יודעת לגדר את הסיכון הזה. הכשלון לא היה החזרת גלעד שליט, אלא אי מניעת האסון. את הסכנה הזאת יודעת מדינת ישראל למנוע כעת, את הלקח הזה יש ללמוד. אבל לא על חשבון בנינו ובנותינו שבשבי".

פרויקטורית ניר עוז ומנכ''לית משרד המשפטים לשעבר, אמי פלמור
פרויקטורית ניר עוז ומנכ''לית משרד המשפטים לשעבר, אמי פלמור | צילום: דוברות קיבוץ ניר עוז

לצד רגעי השמחה של השבות ארצה, העצרת הוקדשה גם לכאב על 29 החטופים של ניר עוז ו-90 החטופים כולם, שעדיין מוחזקים בידי חמאס. במיוחד, הדגישו חברי ניר עוז את הקריאה לראות את ארבל בחיק משפחתה בהקדם ואת משפחת ביבס – שירי והילדים – שהיו צריכים להיות בין המשתחררים הראשונים, כפי שסוכם.

בעז זלמנוביץ, בנו של אריה זלמנוביץ ז"ל שנרצח בשבי | צילום: דוברות קיבוץ ניר עוז

"אבא איננו, ואין לנו את נשמתו וגם לא את גופו. אנחנו נרצה לקבור אותו בלב השדות שהיו ביתו במשך כמעט שבעים שנים. להחזיר אותו הביתה. אבל זה לא בעדיפות ולא בקדימות. קודם כל יש להחזיר את החיים, את אלה שנאבקים לשרוד. את אותם אלה שכל יום הוא קריטי עבורם. 30 מהם כבר נרצחו במחילות בזמן שבוזבז. 30 הם אלה שנחתם גורלם-מותם באופן רשמי, ומה עם האחרים? למה ממתינים?", אמר.

העצרת של קיבוץ ניר עוז | צילום: דוברות ניר עוז
תגיות:
חטופים
/
ניר עוז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף