קו הרכבת משדרות צפונה שהושבת מתחילת המלחמה, נפתח הבוקר (ראשון) מחדש. בהנחיית משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, ובאישור של גורמי הביטחון, חודשה תנועת הרכבות בין שדרות ותחנות הנגב המערבי לכיוון אשקלון ומרכז הארץ.
הנהלת רכבת ישראל פרסמה כי שירות הרכבות בתחנות שדרות, נתיבות ואופקים יופעל בימים א'-ה', בין השעות 5:00 בבוקר ל-20:30 בלילה (בקירוב). הרכבות בקו תופעלנה בתדירות של רכבת אחת מדי שעה (לכל כיוון). בימי שישי יופעל שירות הרכבות בין השעות 5:00 בבוקר ל-13:00 בצהריים (בקירוב), בין תחנות: באר שבע, אופקים, נתיבות, שדרות ואשקלון.
בנגב המערבי אמנם מביעים שביעות רצון מחידוש תנועת הרכבות צפונה, אך לצידה עולות טענות על כך שהשירות אינו מספק ושמיגון הרכבת הוא לא הפתרון, אלא "אשליה ועיוורון".
תנועת 'עתיד לעוטף' שהייתה בין מובילי המאבק לפתיחת קו רכבת שדרות-אשקלון מסרה: ״אנו מברכים על פתיחתו של קו הרכבת של הנגב המערבי, זאת לאחר מאבק ציבורי ממושך שהובלנו במשך כמעט שנה. מדובר בצעד חשוב לשיקום ולהשבת שגרת החיים לתושבי ותושבות העוטף".
עם זאת, לטענתם: "פתיחת הרכבת איננה מספיקה כשלעצמה – השירות חייב להיות אמיתי ואיכותי, אף יותר משהיה לפני ה-7 לאוקטובר". לתפיסתם, "נכון להיום, תדירות הרכבות נמוכה, שעות הפעילות מוגבלות, והשירות בסופי השבוע כמעט ואינו קיים". הם דורשים מרכבת ישראל ומשרד התחבורה "לתקן את הליקויים כמה שיותר מהר, על מנת שהרכבת תיתן מענה אמיתי לשיקום העוטף".
בנוסף, חשוב לתנועה לחזור ולהדגיש כי "ביטחונם של תושבי העוטף לא יכול להישען שוב על פתרונות ה-6.10 כמו 'מיגון' הרכבת. האזור חייב להיות בטוח באופן מלא, ללא צורך בחומות וממוגנים. האחריות של מערכת הביטחון היא למגר את איום הטרור ולאפשר תחבורה חופשית ובטוחה, בדיוק כמו בכל מקום אחר בארץ".
חשוב להם לציין כי הם שבעי רצון מחזרת קו הרכבת של הנגב המערבי שהינה לדבריהם "חיונית לשיקום וחיזוק העוטף", אך מבהירים: "לא נסתפק בחצי פתרונות. תדירות נמוכה, שעות פעילות מוגבלות ופתרונות ‘מיגון’ שאינם מספקים מענה אמיתי לתושבים". פעילי התנועה מבטיחים: "המאבק שלנו לא הסתיים, - נמשיך לפעול עד שנבטיח תחבורה ציבורית ראויה ובטוחה באמת לכל תושבי ותושבות העוטף".
עם פתיחת קו הרכבת משדרות למרכז הבוקר, פעילי פורום חברתי נוסף הנקרא 'עוטף ישראל' הגיעו לתחנת שדרות והדביקו שלטים על הרכבת עם הכיתוב: "מיגון לא שווה ביטחון". מטעמם נמסר: "מיגון הרכבת הוא לא הפתרון, הוא אשליה ועיוורון. לצד השמחה בחזרה לשגרה, איננו מסתפקים בכך ודורשים להביא ביטחון אמיתי לעוטף. לא עוד חומות! דורשים מציאות ביטחונית מנצחת".
שפרה צור אריה, פעילה בפורום 'עוטף ישראל' הביעה חשש כבד מאוד מתוך ההבנה שהתפיסה לא השתנתה וכך היא אמרה: "שישה עשר חודשים מתחילת המלחמה ממגנים את הרכבת, ומשאירים אותנו עם אותן תפיסות של התמגנות". היא קוראת לרמטכ"ל החדש שהתמנה אתמול "לפעול להכרעה ביחד עם הדרגים המדיניים והצבאיים במטרה להסיר את האיום, תוך החזרת כל החטופים לביתם".
גם אור, תושב העיר שדרות שותף לדעתם, ל"מעריב" הוא מסר: ״כן חיכינו לזה לא מעט, הרכבת צפונה משדרות היא חשובה והכרחית, אבל ההרגשה כשרואים את העזתים חוזרים צפונה היא מפחידה כאילו לא למדנו מטעויות, חומה זה לא הפתרון״.
אוריאל אביטל, תושב נתיבות שלפני המלחמה השתמש בקו הרכבת הזה שלוש פעמים בשבוע שיתף בפוסט: ״כשחזרתי לעבודה לאחר ארבעה חודשי מילואים (מתוכם כחודשיים ללא הרבה קשר לעולם שבחוץ), גיליתי שלמרות הלחימה והרגשת השליטה שלנו בפנים, הופסקה תנועת הרכבות בין שדרות לאשקלון". עוד הוא סיפר: "הדיבורים בזמנו, בפברואר 24, היו שיש צורך במיגון לגשר הרכבת החשוף ושייקח שנתיים עד שהרכבת תחזור (מהרגע שיימצא תקציב ויחלו העבודות). בלית ברירה, ובתחושת אכזבה וכניעה למצב (ואולי גם קצת לחמאס), כמו רבים במצבי, קנינו רכב נוסף ועליתי על הרכבת באשקלון (25 דקות מנתיבות ללא פקקים)".
עוד הוסיף: "נכון שהרכבת חזרה במתכונת מצומצמת של פעם בשבוע, ונכון שעצוב ומאכזב שתושבי הדרום ובכללם תושבי העוטף עדיין צריכים להמשיך לפחד מאיום הנ"ט ולהתחבא מאחורי חומה חדשה, כחולה ודי מכוערת עליה כתוב "לא הבנתם כלום" בענק בכמה נקודות. עדיין היה הבוקר משהו מרגש (ומצד שני גם מבלבל) כשהרכבת הראשונה נכנסה לתחנת שדרות מכיוון דרום. נראה שלמרות הכול הרבה דברים יחזרו למסלולם".
אוריאל מספר שהבוקר הלך כהרגלו לקרון הצפוני ביותר וזכה להיות "הנוסע הראשון שנוסע על הגשר מעל כביש 25, בו איבדנו כל כך הרבה". את התחושה הזו הוא כינה: "אור קטן בקצה המסילה״.
פעילי 'עוטף ישראל' בתחנה הבוקר סיכמו: "סיימנו להסתפק בסיסמאות הכרעה חלולות! אחרי הטראומה והאובדן שעברנו, אנו דורשים מההנהגה המדינית והצבאית עוצמה התקפית אל מול כל איום ולקיים את יעדי המלחמה במלואם. מי שצריך להתמגן אלו תושבי עזה, מי שצריך לפחד אלו תושבי חאן יונס - לא תושבי שדרות. חומת המגן מוכיחה שההנהגה לא מבינה את המציאות ובוחרת להפקיר את תושבי העוטף פעם נוספת. אולי הרכבת הגיעה, אבל הביטחון שלנו עדין לא בתחנה".