מירי בן שטרית-סקניאן, בת 32, נשואה ואם לשניים ממושב בצת שבמטה אשר, עובדת כנאמנה בארגון פותחים עתיד המסייע לילדים ומשפחות במצבי סיכון. סיפורה יוצא הדופן מתחיל בארמניה, ממשיך דרך חיים בקנדה, צה"ל, לימודים מתקדמים, ולבסוף – חזרה לבצת בצפון הארץ למרות האתגרים הביטחוניים. בעוד שבוע תמריא לגיוס תרומות עבור מדינת ישראל, והיא מודל למנהיגות קהילתית ולחיבור בין אנשים, עם סיפור חיים שאי אפשר לדמיין.

מירי נולדה בארמניה למשפחה שלא ידעה על יהדותה. סבתה, ששרדה את השואה, הסתירה את המורשת היהודית כדי להגן על המשפחה מפני סכנות אפשריות. "גדלנו כנוצרים מבלי לדעת מי אנחנו באמת," מספרת מירי. בשנת 1999, לאחר שחוק השבות עבר, החליטה סבתה לחשוף את הסוד המשפחתי ולעלות לישראל עם כל המשפחה, בתמיכת הסוכנות היהודית וקרן היסוד. כך, בגיל 6, מירי עלתה ארצה והחלה את חייה החדשים באזור הקריות.

המשפחה התיישבה בקריות, אך עשור לאחר מכן, בעקבות עבודת אביה, עברה לקנדה. השנים בקנדה היו משמעותיות עבור מירי, אך בגיל 18, כשהגיעה הזמן לבחור את דרכה, היא הרגישה קריאה פנימית לחזור לישראל ולשרת בצה"ל. "עמדתי להירשם לקולג', אבל הבנתי שאין סיכוי שאני לא מתגייסת. משהו בי אמר לי שחייבים לחזור לארץ," היא מספרת.

מירי התגייסה לצה"ל והחלה כפקידה, אך יש מפקד אחד שמירי זוכרת היטב בתור המבוגר המשמעותי בחייה, כזה שזיהה במהרה את הפוטנציאל הטמון בה. היא התקדמה במהירות והפכה לראש מדור מבצעים באוגדה 162. במהלך שירותה היא נשארה בקבע, קיבלה הצטיינות ממפקד האוגדה, וזכתה לחוויה מעצימה שהובילה אותה להשלים תואר ראשון בסוצולוגיה קרימנולוגיה, והשני במדעי המדינה וסייבר.

לאחר סיום לימודיה והקמת משפחה, מירי הצטרפה לארגון "פותחים עתיד" כנאמנה במועצה האזורית מטה אשר. תפקידה כולל ליווי של ילדים בסיכון וסיוע למשפחותיהם, מתוך אמונה עמוקה בחשיבות החיבור הקהילתי. "העבודה עם הילדים היא הדבר הכי משמעותי שאפשר לעשות," היא מתארת את הקשר העמוק שיש לה עם הילדים והמשפחות שהיא מלווה. 

בעת המלחמה בצפון, מירי ומשפחתה נאלצו להתפנות מביתם ועברו בין מספר מקומות מגורים. למרות הסכנות, היא בחרה לשכור דירה בנהריה כדי להיות קרובה ככל האפשר לילדים אותם היא מלווה. "לא דמיינתי מצב, שדווקא ברגעים המורכבים ביותר שלהם, לא אהיה שם עבורם. לכן, למרות החשש האישי שלי, החלטתי שאני עושה את זה ועוברת כמה שיותר קרוב אליהם."

בשבוע הבא תמריא מירי לאוסטרליה לאירועי פתיחת המגביות של קרן היסוד, לספר את סיפורה ולהיפגש עם הקהילה היהודית באוסטרליה שהינה תומכת וותיקה של פותחים עתיד. "החיבור עם יהודי התפוצות הוא חשוב מאין כמותו. הם צמאים להכיר עוד ועוד על מדינת ישראל, והגלובליות הזו היא מה שמאפשר את התמיכה העצומה שלהם."

ארגון "פותחים עתיד", חברת בת של הסוכנות היהודית, פועלת בכ-50 יישובים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית של מדינת ישראל. הארגון מלווה ילדים ומשפחות במצבי סיכון באמצעות מודל נאמנות ייחודי, המעניק ליווי הוליסטי ואינטנסיבי למשך שלוש שנים. ליבת העבודה הינה חיזוק החוסן האישי והמשפחתי, שיפור הסביבה החינוכית, והנעת תהליכי מוביליות חברתית. 

דורון אלמוג, יו"ר הסוכנות היהודית: "סיפורה של מירי הוא תמצית מהותה של החברה הישראלית – התגברות על אתגרים, התמסרות למען האחר, ואמונה עמוקה בחשיבות של בניית קהילה חזקה ומלוכדת. כמי שחוותה על בשרה את כוחה של נתינה והמשמעות העצומה של שייכות, מירי מייצגת את הערכים שאנחנו בסוכנות היהודית שואפים לקדם. תכנית פותחים עתיד היא תכנית משנת מציאות עבור ילדים בכל הארץ, ואני בטוח שמירי תגע בלבבות רבים עם סיפורה בתפוצות." 

רותי שינפלד, מנכ"לית פותחים עתיד: "מירי היא דוגמה אמיתית לערכים של נתינה, התמדה ושליחות קהילתית, הדברים שהכי חשובים לנו בפותחים עתיד. הסיפור שלה הוא השראה עבור כולנו, ואנחנו גאים שהיא חלק מהארגון שלנו."

עדנה ויינשטוק-גבאי, מנכ"לית קרן היסוד: "המסע של מירי, מהגילוי האישי על שורשיה ועד לפעילותה למען ילדים במצבי סיכון, ממחיש את מהות הערבות ההדדית בעם היהודי. קרן היסוד מחויבת לחיזוק הקשרים בין יהדות התפוצות לישראל, וזה מרגש לראות שסיפורים מעוררי השראה כמו של מירי מחברים קהילות ברחבי העולם. אנו גאים שמירי יוצאת בשליחות מטעם קרן היסוד להיפגש עם קהילת קרן היסוד באוסטרליה, ובכך לחזק את תחושת השייכות והערבות ההדדית שמאחדת את כולנו."