גדי מוזס חוזר הביתה: "השבת כל החטופים – תנאי הכרחי לשיקום החברה הישראלית"

מוזס, בן ה-80 מקיבוץ ניר עוז ששוחרר בשבוע שעבר מהשבי בעזה, השתחרר הבוקר מבית החולים איכילוב בתל אביב. "נרגש ונדהם מהסולידריות העצומה והחיבוק החם של אזרחי המדינה", אמר

מאיה כהן צילום: צילום עצמי
גדי מוזס במפגש המרגש עם ילדיו בנקודת הקליטה הראשונית | צילום: דובר צה"ל

גדי מוזס, בן ה-80 מקיבוץ ניר עוז ששוחרר בשבוע שעבר מהשבי בעזה, השתחרר הבוקר מבית החולים איכילוב בתל אביב. מוזס, שהוחזק בשבי החמאס במשך 482 ימים בתנאים בלתי אנושיים, יצא מבית החולים כשהוא מלווה בבני משפחתו. שחרורו מבית החולים מסמן את תחילת תהליך השיקום המורכב שצפוי לו, כמו גם את המאבק המתמשך להשבת שאר החטופים הנותרים בעזה.

"אני נרגש ונדהם מהסולידריות העצומה והחיבוק החם של אזרחי המדינה", אמר מוזס בהצהרה הכתובה הראשונה מאז שחרורו. הוא הביע תודה עמוקה למשפחתו, לחיילי צה"ל וכוחות הביטחון, לצוות בית החולים איכילוב ולכל עם ישראל על התמיכה והסיוע. "הדרך לשיקום ולתקומה של כולנו, מחייבת את השבת החטופות והחטופים כולם, עד האחרון שבהם!", הדגיש בדבריו.

למרות הקשיים שחווה, מוזס כבר מביט קדימה. "אני מקווה בקרוב מאוד לחזור ולעבד את השדות ולתרום לבנייתו מחדש של קיבוץ ניר עוז", אמר החקלאי הוותיק, שנחטף מביתו ב-7 באוקטובר. עם זאת, בשלב זה הוא מבקש פרטיות כדי להתאקלם מחדש לחיים בחיק משפחתו.

משפחת מוזס העבירה מסר נחרץ למקבלי ההחלטות, ובראשם נשיא ארה"ב טראמפ וראש הממשלה נתניהו: "השבת החטופות והחטופים לפני הכל - שום מטרה או תוכנית לא יכולות לבוא קודם". המשפחה הדגישה כי נותרו עוד 79 משפחות המצפות לשובם של יקיריהן, בין אם חיים ובין אם חללים. "רק כך נוכל לסגור מעגל, לרפא את הפצעים ולהשתקם, כפרטים וכחברה", הדגישו בני המשפחה.

בהודעתם, הביעה משפחת מוזס הערכה עמוקה לחיילי צה"ל וכוחות הביטחון הפועלים ללא לאות למען ביטחון המדינה והשבת החטופים. הם שלחו איחולי החלמה לחיילים שנפצעו בגוף ובנפש, וחיבקו את המשפחות השכולות שאיבדו את יקיריהן במערכה. "אנו מלאי הערכה לאלו שמסרו את נפשם במלחמה שנכפתה עלינו", ציינו.

על רקע ההתעניינות הציבורית הרבה בשחרורו, ביקשה המשפחה מהתקשורת ומהציבור הרחב לכבד את פרטיותו של גדי בתקופה רגישה זו, ולאפשר לו לשוב לשגרה בשקט ובשלווה. שחרורו של מוזס מדגיש את הצורך הדחוף בהמשך המאמצים הבינלאומיים להשבת כלל החטופים, כחלק מתהליך השיקום הלאומי של החברה הישראלית בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר.

תגיות:
חטופים
/
גדי מוזס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף