"ירדן מתקשה לעכל את הבשורה הקשה, תוהה איך שירי הייתה מגיבה"

לוויתם של שירי, אריאל וכפיר ביבס תתקיים ביום רביעי הקרוב ותהיה סגורה למעגל הקרוב של המשפחה. מסלול מסע הלוויה יפורסם לטובת מי שירצה ללוותם בדרכם האחרונה: "הלב שלכם פועם יחד עם שלנו"

מאיה כהן צילום: צילום עצמיפלד ארבלי צילום: ללא
עופרי ביבס נפרדת משירי ביבס | צילום: באדיבות המשפחה

"אנו מודים לכם מכל הלב – על האהבה, על החיבוק, על הדמעות שמשותפות לכולנו", מסרה המשפחה. "אין לנו מספיק מילים להוקיר את כל מה שאתם מעניקים לנו ברגע הזה. אנא כבדו את בחירתנו להיפרד מהם ברגעים האחרונים בדרך שנכונה לנו. הידיעה שאתם איתנו, שהלב שלכם פועם יחד עם שלנו, מחזקת אותנו בכל נשימה".

משפחת ביבס
משפחת ביבס | צילום: באדיבות המשפחה

"עברנו 16 חודשים של טלטלה רגשית שאי אפשר לתאר, את הוודאות שקיבלנו ייקח זמן לעכל. עכשיו אנחנו מתחילים מאבק חדש, לריפוי והחלמה. הוא יהיה ארוך וקשה. ירדן עוד מתמודד עם הפומביות שלו ושל המשפחה, זה לא קל ואף מבהיל", היא הוסיפה: "התגובות להירצחם של שירי, אריאל וכפיר מרגשות אותו מאוד. אך ירדן עוד מנסה לעכל את הבשורה הקשה, והוא נע על קשת של רגשות - מי שחזר מהשבי ושמח על כך, אך נאלץ להתמודד עם אובדן קשה כל כך של כל מה שהיה בית עבורו.

"לעיתים קרובות הוא תוהה איך שירי הייתה מגיבה לזה, אבל שירי לא כאן לעבור את זה יחד איתו. בשביל שירי, בשביל ירדן, אנחנו מבקשים לכבד את פרטיות הלוויה והשבעה".

מצדיעים לחטופים החללים
מצדיעים לחטופים החללים | צילום: דוברות המשטרה

לסיום, נפרדה עופרי משירי. "שירי שלנו, תחסרי לנו כל כך. נזכור אותך תמיד עוטפת את כולם באהבה. בדיוק כמו שעטפת את אריאל וכפיר באותו יום נורא. רגישה, מגוננת, מלאת חיים ושמחה. בשקט נכנסת ומאירה את החדר בחיוך. אמא מדהימה, בת זוג מושלמת לירדן, חברה שתמיד שם".

"סליחה שלא היו שם בשבילכם. הנחמה היחידה היא שאתם סוף סוף בבית. ירדן רואה את התגובות התומכות ברשת וברחובות, והוא מבקש לומר: לא אתם צריכים לבקש סליחה. הסליחה שמגיעה לשירי, אריאל וכפיר צריכה להגיע קודם כל בהשבת כל יתר החטופים לביתם ולמשפחותיהם. המאבק שלנו עדיין לא תם, 63 אנשים עדיין בשבי, אם לא יחזרו מייד נאבד עוד חיים, ולא נוכל להביא את החללים לקבורה. רק עם השבתם נוכל להתחיל תיקון, רק כך נתחיל להחלים".

תגיות:
מלחמת חרבות ברזל
/
עסקת חטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף