העדות המטלטלת של אחות התצפיתנית ששבה מהשבי - והגילויים החדשים

בני משפחה של חטופים ששוחררו בעסקה האחרונה משתפים בחיים שאחרי השבי ובתחושותיהם מאז שיקיריהם חזרו - ההקלה, השמחה וההתמודדות עם המציאות החדשה, ומדברים על הדאגה לגורל החטופים שנשארו בעזה ועל המאבק להשבתם

דודי פטימר צילום: דודי פטימר
משפחת אלבג
משפחת אלבג | צילום: פאולינה פטימר
8
גלריה
עומר וונקרט עם ההורים
עומר וונקרט עם ההורים | צילום: פאולינה פטימר

“עומר מנסה למצוא לעצמו איזו שגרת חיים תחת כל המגבלות, והכי חשוב לו עכשיו לזעוק את הזעקה של האחים שלו, שלא יכולים לזעוק מהשבי. זו מחויבות עמוקה שהוא חש כדי להציל אותם. הוא יודע מה זה להיות בשבי כשהמלחמה חוזרת וכשמתפוצץ משא ומתן. הוא יודע מה המשמעות הפיזית של זה על הגוף שלהם וגם מה המשמעות הנפשית. הוא מכיר את ההשפלות והעינויים הפסיכולוגיים והפיזיים, את ההרעבה ואת כל מה שהשובים האכזריים עושים. זה לא נותן מנוח. אי אפשר לחזור לתוך שגרה כשהם שם”.

אליה כהן עם משפחתו
אליה כהן עם משפחתו | צילום: פאולינה פטימר
המשפחה של שגיא דקל חן
המשפחה של שגיא דקל חן | צילום: פרטי
קית', אביבה ושיר סגל
קית', אביבה ושיר סגל | צילום: פאולינה פטימר

אילן: "אעיד על עצמי שבמשך שנה וארבעה חודשים של הקדשת כל זמני למאבק להשבת הוריי ושאר החטופים, אני קצת משחררת כדי להתפנות למשפחה הגרעינית שלי ולסביבה הקרובה שלי כי לא הייתי נוכחת כל כך בתא המשפחתי שלי במשך כל התקופה הזו. אני משתדלת להמשיך לעזור למשפחות החטופים בכל מה שאני יכולה”.

אילן: "המפגש עם אבא הרגיש כמו מתוך דמיון. זה היה הזוי ומוזר וראינו עליו את הזמן שעבר עליו, וגם הרגשנו ממנו את העצב והדאגה לחטופים שהוא השאיר שם. הוא לא האמין שהוא יחזור אלינו בחיים, והתחושות העוצמתיות האלה הועברו אלינו”.

קרינה ארייב עם אחותה סשה
קרינה ארייב עם אחותה סשה | צילום: פאולינה פטימר
גדי מוזס
גדי מוזס | צילום: פאולינה פטימר
משפחת אלבג
משפחת אלבג | צילום: פאולינה פטימר
תגיות:
משפחות החטופים
/
עסקת חטופים
/
יום הזיכרון 2025
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף