שורד השבי עומר ונקרט חושף: "מחבלי חמאס סיכנו את החיים שלי בשביל הכיף"

אירוע מיוחד בכנס לשכת עורכי הדין הוקדש לעומר ונקרט, ששב לאחר 500 ימים בשבי חמאס. ונקרט שיתף בתנאי השבי הקשים כולל בידוד מוחלט, הרעבה והתעללות, ובהתמודדות עם החזרה לחיים

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
שורד השבי עומר ונקרט בכנס לשכת עורכי הדין
שורד השבי עומר ונקרט בכנס לשכת עורכי הדין | צילום: דוברות לשכת עורכי הדין
2
גלריה

המושב התקיים שנה לאחר שבכנס הקודם הוקדש זמן לקריאה לשחרורו של ונקרט. השנה, לאחר שובו, שיתף ונקרט את באי הכנס בתנאי השבי, ההתמודדות הנפשית והפיזית, והקושי בשובו לחיים.

"שהיתי שישה וחצי חודשים בבידוד מוחלט", סיפר. "90 ס"מ רוחב, 10 מטרים אורך. הייתי על מזרן, בור מאחור לצרכים. הם נכנסו אליי בסך הכול דקה ביום. האור היה חלקי, והם ניסו לשבש את תפיסת הזמן שלי. מקלחת – רק אחרי כמעט עשרה חודשים".

שורד השבי עומר ונקרט בכנס לשכת עורכי הדין
שורד השבי עומר ונקרט בכנס לשכת עורכי הדין | צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

לדבריו, סביב כניסת כוחות צה"ל לרפיח חלה החמרה משמעותית בתנאי השבי: "הייתה הרעבה מכוונת. סיכנו את החיים שלי בשביל הכיף. אחד מהם הביא חומר ריסוס למזיקים, ריסס לי אותו לפנים – עם עיניים פתוחות. הוא הקפיד שכל מה שאגע בו יהיה מרוסס".

תגיות:
כנס לשכת עורכי הדין
/
לשכת עורכי הדין
/
עומר ונקרט
/
אביתר דוד
/
גיא גלבוע דלאל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף