כמו במיקונוס: המסעדה הייחודית שכבשה את קו החוף של חיפה

“סינמה פרדיסו" בחוף זמיר בחיפה מציגה פיוז'ן של טעמים ים־תיכוניים עם חיבור עמוק לים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
סינמה פרדיסו
סינמה פרדיסו | צילום: אסף קרלה, עוז אוחיון
2
גלריה

על קו המים של חוף זמיר בחיפה, במקום שבו נשימת הים פוגשת את ההמולה העירונית, מתקיימת פנטזיה של קיץ. “סינמה פרדיסו" היא יותר ממסעדה – היא רגע מכונן של חופש, בריזה ואלגנטיות יומיומית. "אני לא מוכרת בירה וסטייק, אני מוכרת חוויה שמשלבת את כל חמשת החושים", אומרת הבעלים ענבל אלנקווה, ועומדת מאחורי ההצהרה.

האווירה ב"סינמה פרדיסו" נינוחה, בינלאומית, נטולת מאמץ, כמו בחופשה במיקונוס או בדרום צרפת. בשיא הקיץ מציע המקום מפלט אחרון של שלווה ופינוק. בערב, כשהשמש נוגעת בקו האופק והמוזיקה המשובחת מתחילה לבעבע מהדי.ג'יי, המסעדה הופכת לקלאב־חוף תוסס. מסיבה של גלים ואלכוהול, נוף הים ואנשים יפים.

במרכז החוויה עומד התפריט, פיוז'ן של טעמים ים־תיכוניים עם חיבור עמוק לים של חיפה, פרי יצירתו של השף עומר מצליח, השותף במקום. הטאבון הלוהט, ליבת המטבח, מכתיב את הקצב ומפיק מנות משגעות. הפוקאצ'ה (36 שקלים) היא לא עוד פתיח שגרתי, אלא הצהרת כוונות קולינרית. זוהי יצירה מינימליסטית אך מושלמת, שמקבלת את עוצמתה מטיפול מדויק בטאבון הלוהט. היא נוטפת שמן זית ריחני, עם פריכות מבחוץ ורכות חלומית מבפנים. זהו לוח ציור נקי, שמשמש מצע אידיאלי לטחינה חלקה ועשירה ולשום קונפי שמנוני, ומהווה פתיחה שמעוררת את החך.

הפיצה היא מבחן האש האמיתי של כל טאבון, וזו של “סינמה פרדיסו" עוברת אותו בהצטיינות יתרה. בצק נפוליטני דקיק עד שקיפות, חזק דיו לשאת את מרכיביו בביטחון, יוצא מבעבע וזהוב. שכבה דקה של רוטב עגבניות איכותי, מוצרלה נמתחת וגרנה פדנו מרוסקת, יוצרות יחד חוויה פשוטה ואותנטית ועם זאת מורכבת ועשירה בטעמיה (84 שקלים).

הטטאקי (78 שקלים) והסביצ'ה (74 שקלים) הם מחווה לים ולחומרי הגלם המקומיים. שתי המנות מציגות את השף כאמן שמבין כי דג טרי דורש יחס של כבוד. הטטאקי, צרוב קלות רק כדי להדגיש את הטריות הבלתי מתפשרת של הדג, מוגש בדואט מושלם לצד הסביצ'ה שמהווה יצירה של טעמים חמצמצים, חריפים ורעננים. פילה דג הים הוא שיאה של הארוחה. נתח דג שמן ובשרני, צלוי בדיוק על הגריל, עם מראה עסיסי ומפתה, שמונח על מצע ירקות קלויים ופטריות, מוקפצים בחמאה לבנה, שום ויין לבן. כל ביס חושף שכבות של טעם – מהפריכות הקלילה של העור ועד לבשר הדג העשיר והנימוח (139 שקלים).

בדרך חזרה למכונית אנחנו נאלצים לחזות ברוחצים עירומים למחצה ויורדים, שוב, מגן עדן למציאות.

קינג קונג  לוליפופס
קינג קונג לוליפופס | צילום: גיא אשכנזי, סוכנות קרלה

אסיה הכשרה

בכורח המציאות הקולינרית בישראל, פתיחת סניף חדש של רשת מוכרת מחוץ למטרופולין היא תמיד אירוע בעל חשיבות. “קינג קונג", המזוהה עם אוכל רחוב אסיאתי מושקע, משיקה את הסניף החדש שלה בחדרה, ובכך מציבה אבן דרך קולינרית על אם הדרך שבין צפון למרכז. הביקור במקום חושף תפריט כשר שמשלב בין קלאסיקות אסיאתיות לפרשנויות חדשניות, ומצליח לשמור על איזון דק בין נגישות לסטנדרט גבוה.

פתחנו בגיוזה פרגית (58 שקלים), שהוכיחה שהמנה הראשונה היא לעיתים קרובות שיקוף נאמן של רוח המקום. כיסוני הבצק עשויים בקפידה בעבודת יד, צרובים בדיוק מופתי ומפגינים פריכות מחוץ ורוך עסיסי מבפנים. מילוי הפרגית, הבצל הירוק והכרישה מאוזן וטעים, אך שיאה של המנה הוא סלסת הבצלים הארומטית, שמוסיפה עומק ומורכבות מפתיעים. הלוליפופס (51 שקלים) הם מנה שובבה שמשחקת על הקונספט של ממתקי הילדות. מקלות חזה עוף קריספיים, דבוקים למקל, מפודרים בשבבי בצל מטוגנים ולצידם רוטב ברביקיו קוריאני, יוצרים סימפוניה של טעמים מתוקים־מלוחים־חריפים שמתפוצצת בפה. מנה מהנה וכיפית.

מנות הסושי, הטריקולור רול והפינק רול, מציגות גישה יצירתית ונועזת. הטריקולור רול (62 שקלים) משלב אבוקדו ומלפפון עם טרטר טונה אדומה, ומעל הכל איולי מיסו־תפוזים שמאגד את כל המרכיבים יחד ליצירה הרמונית. הפינק רול (66 שקלים) מפתיע במראהו האסתטי ובטעמיהם העדינים של דג לבן ואבוקדו עטופים בסלמון, לצד רוטב יוזו־סלק ורוד ומעודן וגרידת לימון מרעננת. מנת האודון יסאי (78 שקלים) היא הברקה, במיוחד לאור העובדה שמדובר בתפריט כשר. אטריות האודון הסמיכות מעורבבות בברוקולי, כרוב, תרד ושום פריך ברוטב סויה, ומציגות עומק טעמים והרמוניה מרקמית מרשימה.

“קינג קונג" חדרה מוכיחה שהגיע הזמן שהמטבח האסיאתי הכשר יפרוץ גבולות, ומציעה חוויה שלא מתפשרת על טעם, חומרי גלם או יצירתיות.

תגיות:
אוכל
/
חיפה
/
חדרה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף