חיזבאללה: איבדנו עשרה לוחמים בקרבות בלבנון

גורם בכיר בארגון השיעי הלבנוני, הודה כי עשרה מלוחמיו נהרגו במהלך לחימה קשה שהתרחשה בין אנשיו לבין אנשי ג'בהת א-נוסרה. מדובר במכה הקשה לארגון מאז הצטרף לכוחות הנשיא הסורי


הקרב אירע באזור ג'רוד בריתאל שבמזרח לבנון, אזור אסטרטגי וחשוב מאוד עבור ארגון חיזבאללה, שם נמצאים עיקר לוחמיו. מומחים צבאיים מעריכים, כי התקיפה באזור זה הייתה מסר עבור הארגון השיעי, בדיוק כמו מסר מכוניות התופת ששוגרו לדאחייה שבדרום ביירות.

על פי הדיווחים, מאות מאנשי ג'בהת א-נוסרה תקפו מספר בסיסים של חיזבאללה לאורך הגבול ההררי עם סוריה. מדובר באחת המכות הקשות ביותר שנחתו על חיזבאללה מאז הצטרפותו לכוחות הנשיא הסורי בשאר אסד בקרב נגד המורדים במלחמת האזרחים בסוריה.

ארגון ג'בהת א-נוסרה הודיע בחשבון "הטוויטר" שלו, מפי "כתב אזור קלמון", כי "לוחמינו הצלחיו להדוף מתקפה של חיזבאללה באזור ג'רוד נחלה הבלנוני, והרג ופצע עשרות מהם". עוד נמסר, כי "הודעה משלימה תובא בהמשך, על מנת ללמד על קרב הנקמה מחיזבאללה".

מוקדם יותר הודיעו כתבים עצמאיים, כי לפחות שמונה אנשי חיזבאללה נהרגו ועוד 12 נפצעו בקרבות בין חמושים מדאעש וג'בהת א-נוסרה באזור קלמון הסורי. על פי הדיווח, מטרת המתקפה על ג'רוד בריתאל, הייתה ניסיון לפתוח מעבר בטוח בין ג'רוד ערסאל בלבנון, שם נמצאים אלפי פליטים סורים, לבין אזור זבדאני הסורי. זאת, מאחר ובימי החורף הקשים לוחמי הארגון ייאלצו לסגת מהאזור בהיעדר סיוע לוגיסטי באזור זה, שנחשב למעוז האחרון של ג'בהת א-נוסרה באזור הר קלמון.

מקורות מקורבים לארגון חיזבאללה הלבנוני מסרו, כי החמושים פתחו במתקפה מאזור עסאל אל-וורד בסוריה, עיירה בקלמון, שנמצאים במקביל לעיירות הלבנונית ג'רוד א-נבי סבאט ובריתאל. אלא שחיזבאללה הצליח להשתלט בחזרה על העיירות הללו, בתום קרב קשה. בנוסף, הועלה סרטון ליוטיוב ובו נראים חמושי חיזבאללה לכיוון ג'רוד ערסאל, ואזרחים חמושים שמתכוננים להדוף כל מתקפה על כפריהם באזור.

כתבים המסקרים את הלחימה באזור דווחו, כי קרבות קשים בין חמושים לבין חיזבאללה היו בג'רוד בעלבק וביונין בלבנון, כאשר הארגון השיעי נאלץ להביא תגבורת למקום. במהלך הקרבות השתמשו הצדדים גם בפצצות מרגמה. הדבר מראה, כי הארגונים האסלאמיים הקיצוניים, ג'בהת א-נוסרה ודאעש, מממשים את איומיהם שיעבירו את הלחימה מסוריה ללבנון, כנקמה בחיזבאללה שהצטרף למשטר הסורי בלחימתו נגד המורדים.

עד כה ישנן ארבעה אתרים בצד ההררי המזרחי שעל גבול בין סוריה ללבנון. עדי ראייה שנאלצו לנוס על נפשם מהעיירה נבי סבאט, סיפרו כי הדי הפיצוצים וחילופי האש בין הצדדים נשמעים עד לעיר בעלבק. על פי העדים, הם הבחינו בלוחמים של חיזבאללה שמועברים בכלי רכב לטיפול רפואי, לאחר שנפצעו בקרבות.

יש לציין, כי העיירה ערסאל אל-וורד נמצאת באזור קלמון הסורי, שנחשב לאזור אסטרטגי, מול נביא סבא הלבנונית. בין שתי העיירות מפריד אזור הררי. בחודשים האחרונים אירעו כמה עימותים בין חיזבאללה לבין קבוצות המורדים החמושים בסוריה, אך עד כה לא דווח על קרבות של ממש בין הצדדים כמו ביממה האחרונה.

עם זה, מומחים צבאיים בלבנון מעריכים, כי שני הארגונים הג'יהאדיסטים ביצעו "ניסיון" כדי לבדוק את מוכנות הארגון השיעי השולט באזור ביד רמה, תוך שהוא יודע שלוחמיו שיישלחו למקום ייהרגו בלחימה. עם זה, דאעש הוכיח בכניסתו לאזור זה - אליבא דה מומחים צבאיים בלבנון - שהוא יכול להגיע לעיירות לבנוניות שנמצאות על הגבול עם סוריה. למרות שהדבר היווה אסון עבור לוחמיהם", אומר טוני חורי באתר "א-נשרה", "זה גם מהווה הישג אסטרטגי".

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף