בעקבות ההתפרעויות: הר הבית סגור לכניסת יהודים

בעקבות הערכת מצב שהתקיימה הוחלט כי המקום הקדוש לא יקבל את פני המתפללים. זעם בימין על ההחלטה. ח"כ פייגלין: "חמאס ודאעש השתלטו על המקום. צריך לשחרר את המקום"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין

העימותים ההולכים וגוברים בימים האחרונים בירושלים, אשר כללו התפרעויות של מתפללים מוסלמים בהר הבית ואף יידויי אבנים ברחבי העיר, גרמה למשטרת ישראל להחליט על סגירת ההר במהלך היום למתפללים יהודים.

בשבועות האחרונים נמצאים כוחות הביטחון בלחימה בלתי פוסקת על מנת למנוע את ההתפרעויות, שכוללות בין היתר ירי זיקוקים, בקבוקי תבערה, אבנים ואף ניסיונות חוזרים ונשנים להשתלט על הנעשה בהר. ברוב המקרים מצליחים השוטרים להדוף את המתפללים, בדר"כ לתוך המסגד ומשם משתלטים על האירוע.

אחד האנשים אשר שמו את נושא הר הבית בראש סדר העדיפויות שלו הוא סגן יו"ר הכנסת משה פייגלין, אשר תקף את החלטת המשטרה ובחר אף לתקוף אישית את השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ'

"אני קורא לראש הממשלה להורות באופן מידי על הוצאת כל המוסלמים מההר בחג הסוכות על מנת לאפשר ליהודים לעלות בצורה חופשית ובטוחה ביום חגם".

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף