טורקיה הפסידה לספרד במאבק על מקום במועצת הביטחון

מפלה לארדואן באו"ם לאחר ש-132 מדינות הצביעו בעד יריבתה לסיבוב השני של הבחירה. עוד נבחרו: ניו זילנד, אנגולה, ונצואלה ומלזיה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין

משלחת טורקיה באו"ם קיימה בשבוע האחרון תערוכת צילומים בבניין האו"ם שהראתה תמונות של פליטים מסוריה ומעיראק השוהים במחנות במדינה. שר החוץ של טורקיה הגיע במיוחד וקיים סבב שיחות עם שגרירים וראשי משלחות. השגריר באו"ם הזמין שגרירים ודיפלומטים לקבלת פנים מיוחדת לקראת ההצבעה.

בשיחות בקרב דיפלומטים התפרש הכישלון הטורקי להיבחר למועצת הבטחון כביטוי למורת רוח הרווחת בקהילה הבינלאומית מעמדתה של והתנהלותה לגבי המלחמה נגד דאעש. טורקיה, לה יש צבא חזק ועמדות צבאיות בגבול עם סוריה נמנעת מהשתתפות צבאית פעילה נגד דאעש ומסרבת להעמיד בסיסי אויר בשטחה כסיוע להפצצות האויר שמבצעות ארה"ב וצרפת נגד כוחות דאעש בסוריה. באו"ם גם מבקרים את טורקיה על שהפציצה כוחות כורדים.

תגיות:
מועצת הביטחון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף