קרי: "כשהאלימות במזה"ת משתוללת, השלום חשוב מתמיד"

מזכיר המדינה האמריקאי אמר כי חוסר השקט בין שני הצדדים מבעיר את האיזור: "צריך מחויבות ואנחנו מוכנים לתת את שלנו"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין

"השגת שלום בין ישראל והפלסטינים קריטי עכשיו יותר מאי פעם", כך אמר הלילה מזכיר המדינה האמריקאי, ג'ון קרי. את הדברים אמר במהלך טקס בבית הלבן לכבוד "עיד אל אדחה", שנערך בבית הלבן.

קרי, אשר מדלג לאיזור לעיתים קרובות, סיפר כי במהלך התקופה האחרונה הוא מנסה להתניע שוב את התהליך כדי שהאיזור לא ידרדר למצב מלחמה, והזהיר כי בתקופה כזאת, בעיקר לאור המלחמה בדאעש, חשובה היציבות באיזור.

"אני חושב שעכשיו, יותר מתמיד, חשוב שנילחם על השלום. כאשר נפגשתי עם אנשים בנוגע למצב הקואליציה נגד דאעש, לא היה מנהיג באיזור שלא הזכיר את העניין והדגיש באופן ספונטני את הצורך לנסות ולהשיג שלום בין ישראל לפלסטיינים, חלקם העלו את זה כי הם חשים זאת ברחובות".

כזכור, במהלך השבוע האחרון השתתף קרי בוועידה לשיקום עזה, בה תרמה ארה"ב כ-212 מיליון דולרים. קרי אמר: "מתוך הכנס הזה חייב להגיע משהו אחר, לא רק כסף. צריך כאן מחויבויות חדשות מכולם לפעול למען השלום, העומדת בשאיפות של כל הישראלים והפלסטיניים. אנחנו מצידנו מבטיחים מחויבות מלאה של הנשיא אובמה, שלי ושל ארה"ב על מנת לעשות את זה.

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף