מקורבי נתניהו מכינים "רשימת חיזוק" לקראת הקדמת הבחירות

רה"מ מודע לנקודות התורפה של מפלגתו ושוקל לאייש את השורות בכלכלן שלמה מעוז כתשובה חברתית־מזרחית לכחלון, באלוף במיל' טל רוסו ובנסיכים בגין ומרידור. הכל תלוי בכך שיצליח להעביר בליכוד את יוזמתו לאפשר לו לשריין מועמד משלו בכל עשירייה


הכלכלן שלמה מעוז, האלוף במילואים טל רוסו, ונסיכי הליכוד בדימוס - בני בגין ודן מרידור, אלה הם, נכון לעכשיו, השמות החמים בבורסת השמות של מקורבי ראש הממשלה נתניהו המועמדים ל"שריון" ברשימת הליכוד בבחירות הבאות.

את הכלכלן שלמה מעוז ניסה נתניהו להריץ בפריימריס בפעם הקודמת, אך ללא הצלחה. מעוז אמר ל"מעריב-השבוע" כי איש לא דיבר איתו מאז על האפשרות כי ישוריין ברשימה, אך שמו מככב ברשימה עליה מדברים מקורבי נתניהו. מעוז יוכל להוות, לשיטתם, סוג של תשובה ציונית הולמת למשה כחלון. גם מזרחי, גם כלכלן בעל שיעור קומה, גם בעל דעות בוטות במיוחד בכל הקשור לצדק חברתי ולשכבות החלשות. בקיצור, מעוז יחזק את הנקודה החלשה ביותר של נתניהו - תדמיתו האטומה חברתית.

היחסים בין נתניהו לרוסו התהדקו מאוד בתקופה ההיא, בה השקיעה המדינה מיליארדים באטימת גבולה הדרומי. השניים גם קרעו את גיד אכילס במקביל, ואף התלוצצו על כך. גם רוסו לא קיבל כל פנייה רשמית מנתניהו או ממקורביו. הוא אמור לחזק את הנישה הביטחונית של נתניהו, לאור העובדה שחוץ ממנו ומבוגי יעלון אין דמויות ביטחוניות חדשות בליכוד.

כאמור, מדובר ברשימה "חמה", אך רחוקה מאוד מלהיות שלמה או סופית. קודם צריך נתניהו להעביר במרכז הליכוד את התוכנית הגדולה לשינוי שיטת הבחירה, הזזת מועמדי המחוזות קדימה והאפשרות לשריין מקום אחד בכל עשיריה. רק כשזה יעבור נגיע לשלב התכל'ס. לא מן הנמנע שעד אז יתווספו שמות חדשים לרשימה, או ששמות קיימים יפלו ממנה.

תגיות:
הליכוד
/
שלמה מעוז
/
בחירות לכנסת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף