כלב חולה כלבת נתפס באלוני הבשן

משרד הבריאות מבקש הבוקר מכל מי שבא במגע עם כלב משוטט באיזור להגיע ולהיבדק

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין

בתאריך 21.11.2014 נתקבלה במשרד הבריאות הודעה אודות כלב מרמני גדול שצבעו לבן, אשר שוטט במושב אלוני הבשן יום קודם. הכלב נתפס ונבדק ונמצא חיובי לכלבת. לא ידוע על בני אדם אשר באו במגע  עם בעל החיים הנגוע.

משרד הבריאות מבקש מכל מי שהיה במגע או שבעלי החיים שברשותו באו במגע באזור האירוע, עם בעל החיים הנגוע או עם כל בעל חיים משוטט, בין התאריכים  7.11.14 ועד 20.11.2014, לפנות בדחיפות ללשכת הבריאות בצפת, בטלפון 04-6994257, 04-6994218, או ללשכת הבריאות הקרובה למקום מגוריו. לאחר שעות העבודה ובמהלך סוף השבוע יש לפנות לחדר מיון בבית חולים.

ד"ר חיים רוטברט, רופא נפת צפת במחוז צפון סיפר כי ההשתדלות הניכרת והמאמצים הרבים לאתר כל מי שיכל לבוא במגע עם חיה נגועה בכלבת, נעשים עקב קטלניות של 100 אחוז תמותה של מי שיחלה במחלה. "קיים טיפול מונע, בטוח ויעיל אשר אם ניתן במועד הנכון, הוא מונע בכמאה אחוז את המחלה באדם שנחשף לנגיף הכלבת", אמר ד"ר רוטברט.

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף