ליברמן על המשבר הקואליציוני: "לא היינו צריכים להגיע לבחירות"

שר החוץ קיים מסיבת עיתונאים, בה טען שהבחירות צריכות להתקיים מהר ככל האפשר. "נצטרך להקים ממשלה שתהייה מסוגלת להתמודד עם כל האתגרים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אביגדור ליברמן
אביגדור ליברמן | צילום: פלאש 90

שר החוץ, אביגדור ליברמן (ישראל ביתנו קיים היום (ג') מסיבת עיתונאים בעקבות פירוק הקואליציה והבחירות המתקרבות. "הבחירות הן עובדה קיימת", אמר ליברמן. "אני לא רוצה להתעסק בסיבות של למה הגענו למצב הזה. עד הרגע הזה אני בטוח שיכולנו אחרת ולא היינו צריכים להתגלגל לבחירות. אנחנו מחוייבים היום לחשוב איל אנחנו חוזרים למסלול מיד אחרי הבחירות".

בהמשך דבריו אמר ליברמן: "האתגרים הם רבים, עצם הבחירות לא פותר אותנו מהתמודדות עם אותם אתגרים. אנחנו עדיין מדינה בלי תקציב, כולל צה"ל, יש שביתה כללית במשק, שירות תעסוקה שובת, יש ועדת חקירה של ועדת האו"ם, של מועצת זכויות האדם וגם של צרפת להכרה במדינה פלסטינית. הטרור מרים ראש. רק ביממה האחרונה ראינו כמה וכמה ניסיונות פיגוע גם בצומת גוש עציון גם בשומרון וגם בבקעה. אני חושב שאנחנו כולנו היינו צריכים להתלכד וכרגע במקום להתלכד אנחנו הולכים להתקוטט למספר חודשים".

על התאגרים שלאחר הבחירות אמר יו"ר ישראל ביתנו: "אני בטוח שמיד אחרי הבחירות, ורצוי שהם יהיו מהר ככל האפשר, נצטרך להקים ממשלה שתהייה מסוגלת להתמודד עם כל האתגרים, גם עם הזירה המידנית וגם עם יוקר המחיה, וגם עם האתגרים הביטחוניים. אני מקווה שמערכת הבחירות הזו תהייה עיניינית ומקצועית וללא מאבקים מיותרים. כולם מסתכלים עלינו ואני מקווה שגם אזרחי ישראל יהיו שלמים עם אותה בחירה שיצטרכו לעשות".

כזכור, אתמול פגישתם של ראש הממשלה ושר האוצר בלשכת רה"מ בירושלים הסתיימה. בפגישה אמר נתניהו כי לא ניתן להמשיך להתנהל במציאות בה הוא וחברי מפלגתו תוקפים ללא הרף את הממשלה בה הם חברים.

תגיות:
אביגדור ליברמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף