משרדה של זועבי נפרץ; ח"כ זחאלקה: "יש לחץ מהרחוב הערבי להתאחד"

פעילי בל"ד הגיעו למטה המפלגה וגילו כי המחשב של הח"כית נגנב. סקר של "כל ערב" - 80 אחוזים בעד איחוד המפלגות של המגזר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חנין זועבי
חנין זועבי | צילום: פלאש 90

פעילי בל"ד שהגיעו הבוקר למטה הצעירים של המפלגה בנצרת, מצאו שהסניף ולשכתה של חה"כ חנין זועבי נפרצו במהלך הלילה. בפריצה נגנבו מחשבים מלשכתה של חה"כ זועבי וציוד טלויזיה. המשטרה חוקרת את המקרה.

"אנחנו בבל"ד סבורים שחייבים לאחד את השורות של בל"ד, רע"ם תע"ל וחד"ש. כל מפלגה תוכל לבחור את נציגיה ולשמור על יחודה ועצמאותה במסגרת הרשימה המשותפת. אין לנו גם בעייה שברשימה המשותפת יהיה מועמד יהודי ובעיני זה אפילו רצוי", הוסיף ח"כ זחלקה.

הוא אמר כי הסקרים מלמדים על רצון חד משמעי של הציבור הערבי בישראל לרשימה משותפת. "סקר שנעשה על ידי 'כל אל ערב' מלמד ש-80 אחוז מהציבור רוצה רשימה כזאת. אנחנו קשובים לרחשי הציבור". הוא אמר כי הכדור בעצם נמצא בידי חד"ש שצריכה להחליט במוסדותיה אם היא מצטרפת לרשימה משותפת והעריך כי גם חד"ש לא תוכל להתעלם מרחשי הציבור.

בימים האחרונים נפתחו קבוצות פייסבוק שונות הקוראות לכל הרשימות להתאחד. מלשכתו של ח"כ אחמד טיבי (תע"ל) נמסר כי בכל הסקרים הציבור הערבי רוצה לראות את ח"כ טיבי עומד בראש רשימה מאוחדת אך העניין האישי לא יהיה מכשול בדרך לאיחוד. במקביל הוקם במגזר הערבי לובי של אישי ציבור שלוחץ על חברי הכנסת להתאחד. "אם לא נרוץ ביחד בבחירות נכחד ולא נעבור את אחוז החסימה", אמר אחד השותפים למגעים.

תגיות:
חנין זועבי
/
חד"ש
/
בל"ד
/
ג'מאל זחאלקה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף