יו"ר מפלגת "יש עתיד", יאיר לפיד, נאם היום (חמישי) בפני ראשי המטות בבית ציוני אמריקה, והחריף את טון הדיבור לקראת הבחירות. לפיד התייחס לחקירות השחיתות בזמן האחרון וחזר על המנטרה מהבחירות הקודמות על כך שהוא מעוניין ליצור פוליטיקה חדשה.
"אני רוצה לחזור אתכם כמעט 25 שנים אחורה לסיסמא אחת, שתי מילים: 'מושחתים נמאסתם'. נמאס מזה שהם גונבים לנו את המדינה. תחזירו לנו את המדינה. אנשים יושבים בבית ולא מאמינים. המדינה הזו היא לא של המושחתים, השכבות החלשות שלא מבינות איך הכסף של החינוך של הילדים שלהם ושל הקצבאות של הסבתות שלהם הולך לשוחד ולהטבות ולשימון הגלגלים של המכונה המושחתת. לפני שנתיים דיברנו על פוליטיקה חדשה מול פוליטיקה ישנה. עכשיו היינו שם, שנתיים היינו היחידים שנלחמו נגד זה. נלחמנו נגד פוליטיקה מושחתת".
לפיד היפנה את החצים כלפי נתניהו והביקורת הציבורית על נהנתנות על חשבון הציבור: "אדוני רה"מ, שחיתות זה להזמין הביתה גלידה פיסטוק על חשבון הציבור ולהעביר ריהוט גן לוילה בקיסריה, ולבקש שישלמו לך את המים של הבריכה, ולהיאבק על זה שיקנו לך מטוס. יש עתיד היתה המפלגה היחידה שהצביעה נגד המטוס הזה. במדינה בה מעמד הביניים לא גומר את החודש והעניים לא מתחילים אותו, מטוס פרטי זו שחיתות".
"שחיתות זה מה שעשית לכלכלה בקדנציה הקודמת. לי אתה לא יכול לספר סיפורים. אני זה שהיה צריך לשקם את מה שהרסת. במקום לנהל את הכלכלה, במקום לנהוג באחריות, "שימנתם" במיליארדים ראשי רשויות מהליכוד, וקומבינטורים מהליכוד, וחברי מועצה מהליכוד, וראשי סניפים מהליכוד וראשי ישיבות ו-ועדי עובדים".
לפיד הגיב על ענייני הכלכלה והוסיף: "שילמנו את כל ההוצאות של צוק איתן בלי להעלות מיסים, אחוזי האבטלה מהנמוכים אי פעם ומחירי המים והחשמל יורדים. כל מה שצריך – כל מה שעשינו – היה לנהל את הכלכלה ביושר, רק לפי מה שטוב לציבור ולמדינה. אתה פשוט השתמשת בכסף הזה למטרות של עצמך במקום למטרות של מדינת ישראל. אתה שכחת כנראה שהכסף הזה לא שלך. הוא של אזרחי ישראל. ומי שלוקח כסף מהחינוך והבריאות והרווחה ומבזבז אותו לצרכים הפוליטיים של עצמו, הוא מושחת".
לפיד ניצל את ההזדמנות גם כדי לעקוץ את קודמו בתפקיד, יובל שטייניץ ואמר: "מה נעשה עם שטייניץ, בואו נעשה ממנו שר לעניינים אסטרטגיים. איזה עניינים אסטרטגיים בדיוק? מה זה חשוב. מה נעשה עם אלקין, שר לשיתוף פעולה איזורי. לשיתוף פעולה איזורי עם מי בדיוק? לך תדע".
הוא קרא לנפתלי בנט להדיח את אורי אריאל מהמפלגה: "מי שעושק את עניי ישראל ומעביר את הכסף למקורבים לא צריך להיות משוריין במפלגה שמדברת על ערכים יהודיים".