הסופר עמוס עוז תקף היום (ראשון) בחריפות את ראש הממשלה, בנימין נתניהו. "יש לי חרדה עמוקה מפני העובדה שממשלת נתניהו, שהיא בעצם שלטונם של רבני הגבעות, גם דרך סיעת הבית היהודי, גם דרך הליכוד, מוליכה את עם ישראל למלחמה נגד כל העולם. מבחינה היסטורית, כבר היינו במלחמה נגד כל העולם וזה לא נגמר טוב".
"הדרך היחידה למנוע מדינה ערבית", ציין עוז, "היא דיקטטורה עם סממנים גזעניים, שתדכא גם ערבים וגם את מתנגדיה היהודים. יש אצלנו אנשים חכמים שנואשו מפתרון הסכסוך ומדברים אתנו על ניהול הסכסוך. כולנו הינו כאן בקיץ האחרון, ככה יראה ניהול הסכסוך שנה אחרי שנה". "יהיה רצף של מלחמות גדולות או קטנות, אני רוצה להזכיר שמאז מלחמת ששת הימים אנחנו לא ניצחנו באף מלחמה אחת. במלחמה מנצח מי שמשיג את מטרותיו", התנבא עוז.
הסופר דרש להסביר את הסיבה להפסדים של ישראל: "במלחמת יום הכיפורים סאדאת השיג את מטרתו. אנחנו לא ניצחנו ולא יכולנו לנצח, לא הייתה לנו שם מטרה שאפשר היה להשיג באמצעות כוח. זו הסיבה שאנחנו לא מנצחים, לא כי המצביאים לא טובים, אלא מפני שאף אחת מהמטרות של מדינת ישראל והמפעל הציוני ניתנות להשגה בכוח".
לדבריו, "במשך מאה שנה לא הייתה שעת כושר טובה יותר לסיים את הסכסוך, למרות דאע"ש, אל-קעידה, חיזבאללה וחמאס. לעולם הערבי יש אויב גדול ומידיי יותר מישראל. למצרים, לסעודיה, לנסיכויות המפרץ, לירדן, אפילו לסוריה של אסד יש אויב הרבה יותר מידיי, מסוכן וחריף ממדינת ישראל. לא הייתה לנו שעת כושר כזו במשך מאה שנות הבדידות שלנו במזרח התיכון, לא לנצלה תהיה החמצה גדולה מאוד".
לגבי סוגיית השלום, אמר הסופר: "יש מי שיגיד, 'עם מי תעשה שלום?' אין תשובה קלה, אני חושב שאפשר לצמצם את הסכסוך, לצמצם אותו לסכסוך הישראלי-עזתי וזאת תוך כמה חודשים".
על הסכנה שבממשלת נתניהו הוסיף עוז כי להערכתו "לא צריך להיות נביא זעם כדי להגיד לכם שלא ירחק היום ועובדי נמל באירופה יסרבו לטפל במטוסי אל-על ואנשים יסרבו לקנות תוצרת ישראלית, כבר עושים זאת היום. מי שדוחף אותנו למלחמה עם ארה"ב ואירופה - אני אומר עד כאן. נקודת המוצא הציונית שלי הייתה תמיד פשוטה, אנחנו לא לבד בארץ ובירושלים, גם הפלשתינאים לא. אנחנו לא יכולים להפוך למשפחה אחת מאושרת. אין דרך אחרת, הם לא הולכים לשום מקום, אין להם לאן, לנו אין לאן, הבית צריך להתחלק לשתי משפחות לא מאושרות".