בג"ץ דחה עתירה כנגד מינוי דרעי לשר: "לא מוצאים עילה להתערב"

בית המשפט, בהרכב של שלושה שופטים, דחה את העתירה של התנועה לאיכות השלטון, אך הוסיפו: "האמת צריכה להיאמר: השיקולים אינם נטולי קשיים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אריה דרעי
אריה דרעי | צילום: אמיל סלמן, פלאש 90

בג"ץ דחה היום עתירה של התנועה למען איכות השלטון, שביקשה לפסול את מינויו של אריה דרעי, "עבריין מורשע בשוחד", כשר בממשלת ישראל, נוכח ההשפעה ההרסנית שיכולה להיות למינוי כזה על השירות הציבורי.

השופטים כתבו בהחלטתם כי "השאלות הכרוכות במינויים לתפקידים ציבוריים העסיקו את בית המשפט הזה לא אחת לאורך השנים, ואחד מעקרונות היסוד שנקבעו בפסיקה בהקשר זה הוא העיקרון לפיו אין די בכך שהמועמד לתפקיד עונה על תנאי הכשירות הקבועים בחוק וכי על מנת שההחלטה על דבר מינויו של המועמד תהא סבירה, נדרש הגורם הממנה לבחון בנוסף לתנאי הכשירות מכלול של שיקולים רלוונטיים הנוגעים למינוי ולאזן ביניהם".

תגיות:
אריה דרעי
/
בג"צ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף