צעירים מתנדבים עם ניצולי שואה: "ניתנה לי זכות. אקח איתי את הסיפורים לכל החיים"

במהלך השנה וחצי האחרונות, לירן גבאי בן ה-25 ואלעזר בלאו בן ה-95 נפגשים בקביעות, לאחר שהכירו דרך תכנית התנדבותית. כעת הם מספרים על מערכת היחסים הייחודית

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לירן גבאי ואלעזר בלאו
לירן גבאי ואלעזר בלאו | צילום: הקרן לרווחת נפגעי השואה

"אקח איתי את הסיפורים של אלעזר לכל החיים", אומר לירן גבאי (25) מרמת גן, המתנדב עם ניצול השואה אלעזר בלאו (95) זה שנה וחצי. היחסים ביניהם התחילו בהתנדבותו של לירן במלגה של תוכנית !IMPACT מטעם ארגון FIDF, ויחד הם רקמו קשר מיוחד שנמשך עם היום.

באחת הפעמים נתקל אלעזר במאמר שמישהו כתב בו שיהודים "הועברו" מבודפשט והתעצבן מאוד כי למעשה הם גורשו מבירת הונגריה. לירן אומר שהם ניסו להשיג את כותב המאמר ואת מנהלי האתר כדי שישנו את המילה שכל כך הפריעה לאלעזר, אבל לא הצליחו.

גבאי: "אני יודע שאמשיך ללכת ולפגוש את אלעזר גם אחרי שאסיים את שעות ההתנדבות שלי, ממש כפי שעשיתי בקיץ לפני שנה. אני מרגיש שניתנה לי זכות להתנדב עם אלעזר, לשמוע ממנו סיפורים ממקור ראשון ולסייע לו בתרגומים".

בלאו מוסיף: "זה לא מובן מאליו שמגיע מישהו וככה מסייע ומתעניין. הרבה שנים תרגמתי כתבות, מאמרים ומכתבים מהונגרית, אבל בשנים האחרונות תהליך התרגום כבר קשה לי. לירן הוא זה שמסייע ומתקן. לולא הוא, התרגומים לא היו מובנים, וכל העבודה שלי הייתה לחינם. בזכותו, אני יכול לשמר את מורשת יהודי הונגריה".

תגיות:
שואה
/
התנדבות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף